Candidatul opoziției din Congo a murit la o zi după alegeri. Ultimele imagini cu acesta / VIDEO

Candidatul opoziției din Congo a murit la o zi după alegeri. Ultimele imagini cu acesta  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Candidatul opoziției din Congo a murit la o zi după alegeri. Ultimele imagini cu acesta / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Guy Brice Parfait Kolelas, principalul candidat al opoziției la președinția din Republica Congo, a murit duminică, la o zi după ce țara a fost la vot.

Guy Brice Parfait Kolelas, principalul candidat al opoziției la președinția din Republica Congo, a murit duminică, la o zi după ce țara a fost la vot. Acesta a fost internat în ajunul alegerilor și a murit de COVID-19 în timp ce era dus în Franța pentru tratament, a declarat luni directorul de campanie Christian Cyr Rodrigue Mayanda pentru agenția de presă AFP.

A murit în avion

Kolelas „a murit în avionul medical care a venit să-l ia de la Brazzaville duminică după-amiază”, a adăugat Mayanda. Sâmbătă, un membru al familiei a declarat pentru Associated Press că Guy Brice Parfait Kolelas primea tratament la un spital privat din capitala Brazzaville după ce a contractat coronavirusul.

Kolelas nu a fost prezent vineri la ultimul său eveniment de campanie, acesta spunând unor reporteri că se teme că are malarie. Un videoclip care circula pe rețelele de socializare din data de vineri îl arăta pe Kolelas, în vârstă de 61 de ani, purtând o mască de oxigen și cu o manșetă de tensiune arterială pe braț în timp ce stătea întins într-un pat de spital.

„Dragii mei compatrioți, am probleme. Mă lupt cu moartea ”, a spus candidatul cu o voce slabă după ce și-a scos masca de oxigen. „Cu toate acestea, vă rog să vă ridicați și să votați pentru schimbare”, a spus liderul opoziției, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel