Julian Castro, singurul candidat hispanic la Casa Albă, se retrage

Singurul candidat hispanic la alegerile primare democrate pentru scrutinul prezidenţial din Statele Unite în 2020, Julian Castro, fost ministru al lui Barack Obama, a anunţat joi că se retrage din cursă, informează France Presse.

"Cu o profundă recunoştinţă faţă de toţi susţinătorii mei, îmi închei astăzi campania prezidenţială. Sunt atât de mândru de tot ce am realizat împreună. Voi continua să lupt pentru o Americă în care toată lumea îşi are locul - sper că vă veţi alătura în această luptă'', a scris Julian Castro pe Twitter.

Nepotul unui imigrant mexican, Julian Castro, în vârstă de 45 de ani, a fost unul dintre primii care şi-a anunţat în ianuarie 2019 candidatura la Casa Albă, scrie Agerpres. Fost ministru al locuinţelor al lui Barack Obama şi fost primar al oraşului San Antonio, Texas, acest critic feroce al preşedintelui Donald Trump nu a reuşit de atunci să iasă în evidenţă. Media sondajelor naţionale stabilite de site-ul RealClearPolitics i-au acordat până la retragere doar 1,2% din intenţiile de vot.

20 de candidați

 

În cursa democrată pentru preşedinţie, în care s-au lansat aproximativ douăzeci de concurenţi, au rămas acum doar paisprezece. Senatoarea de culoare Kamala Harris şi cvadragenarul Beto O'Rourke, de asemenea texan, se numără printre cei care au renunţat în ultimele luni. Fostul vicepreşedinte Joe Biden, cu 28,3% din intenţiile de vot potrivit RealClearPolitics, domină în prezent sondajele înaintea senatorilor Bernie Sanders (19,1%) şi Elizabeth Warren (15,1%) ), semnificativ mult mai la stânga decât el.

Primul vot al alegerilor primare va avea loc pe 3 februarie în Iowa. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23