Candidați președinție CE, dezbatere. Timmermans, către Weber: M-am săturat până-n gât

Irina Constantin / 16 mai 2019 / 09:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Miercuri seară, la Bruxelles, a fost găzduită dezbaterea televizată a candidaților pentru președinția Comisiei Europene. 

La dezbaterea televizată de 90 de minute au participat toţi cei şase candidaţii "cap de listă": Nico Cue (Stânga Europeană), Ska Keller (Partidul European al Verzilor), Jan Zahradil (Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor din Europa), Margrethe Vestager (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa), Manfred Weber (Partidul Popular European) şi Frans Timmermans (Partidul Socialiştilor Europeni).

Reprezentantul PPE, Manfred Weber, a fost atacat pe subiectul gestionării problemelor de mediu de către principalul său contracandidat, Frans Timmermans, precum şi de Ska Keller.

"Cred în inovaţie, nu în pedeapsă", a susţinut Weber, pledând pentru ca UE să se concentreze mai degrabă pe investiţii în tehnologii prietenoase pentru mediu decât pe introducerea de taxe care ar putea costa locuri de muncă.

Timmermans i-a răspuns că "s-a săturat până în gât" să audă scuza că o acţiune ambiţioasă în domeniul schimbărilor climatice îi va afecta pe cei mai defavorizaţi. "Ştiţi ce o să doară cu adevărat? Dacă nu facem nimic", a afirmat candidatul socialist.

Timmermans s-a pronunţat pentru introducerea unei taxe pe kerosen, precum şi a unei taxe pe dioxid de carbon aplicate companiilor, măsură căreia Weber i se opune.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27