Candidaţi CCR. A început audierea în Camera Deputaţilor

Mihai Ciobanu / 07 mai 2019 / 09:38 Salveaza PDF Comentarii
Candidati CCR Camera Deputatilor
Descriere foto: Candidati CCR Camera Deputatilor

La această oră se desfăşoară audierea candidaţilor din partea Camerei Deputaţilor la Curtea Constituţională. 

Live text: 

- Preşedintele comisiei a propus spre adoptare raportul de validare a celor trei candidaţi. Raportul a fost adoptat. Lucrările şedinţei au fost închise.

- Gheorghe Stan a fost întrebat cu privire la cariera sa, declarând că a obţinut toate gradele profesionale cu avizul CSM.

- Tot din partea grupului PNL a venit o întrebare pentru Gheorghe Stan, acesta fiind întrebat dacă îşi asumă politic candidatura. Gheorghe Stan a declarat că este magistrat şi nu a făcut niciodată politică. 

- La finalul prezentării a urmat o serie de întrebări, reprezentanţii PNL adresând două întrebări pentru Gheorghe Stan, una dintre ele - cea în care Gheorghe Stan era întrebat dacă ştie câte articole are Constituţia - fiind respinsă, fiind considerată jignitoare de către preşedintele comisiei.

Gheorghe Stan, este propunerea grupului parlamentar al Partidului Social Democrat pentru funcţia de judecător la CCR. Deputatul Ioan Cupşa este propunerea Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal iar avocatul Vlad Ştefan, propunerea Grupului USR. Iată care au fost principalele declaraţii ale celor trei candidaţi:

Ioan Cupşa: "Cred că un judecător al CCR, pentru a fi independent, trebuie să fie integru şi competent. Dacă voi fi numit în această funcţie voi fi reprezentantul fiecărui cetăţean al României."

Vlad Ştefan: "Constituția este un mecanism viu, e aplicată de oameni. Îmi place să spun că dreptul nu este o simplă înşiruire de cuvinte, cum viața nu e o singură înșiruire de secunde. Este apanajul oamenilor să se adapteze."

Gheorghe Stan: "Este pentru prima dată când vorbesc în calitate de magistrat în faţa unei comisii a Parlamentului. (...) Am o vechime de peste 20 de ani în funcţia de procuror, timp în care mi-am îndeplinit atribuţiile cu imparţialitate şi obiectivitate, urmărind în permanenţă respectarea statutului de magistrat şi respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor."

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84