Candidat prezidențiale. Băsescu, mesaj pentru PSD: Eu le-am spus să caute o femeie. Au șanse mai mari

PSD
PSD

Traian Băsescu a afirmat că le-a sugerat celor de la PSD să caute o femeie care să candideze pentru un mandat la Cotroceni, precizând că este singura șansă a partidului să intre în turul doi la scrutinul prezidențiale. El a dat ca exemplu Croația și Slovacia, care au femei la șefia țărilor.

„Eu le-am sugerat să caute o femeie. Uitați-vă în Croația și în Slovacia. Două femeie cu carieră reușită. Amândouă în jur de 45 de ani, deci cu experiență și blonde. Eu am spus cum sunt. Sunt amândouă blonde. Am vorbit de două femei cu carieră reușită, făcută pe picioarel lor. Amândouă sunt avocate, amândouă au reușit în profesie și au fost mai mult independente în candidatură. Eu aș merge cu o femeie care a reușit în carieră și care nu e dependentă de partid. Eu cred că a venit vremea și la noi ca o femeie să poată câștiga. Nu mai sunte misogini, cum eram demult", a declarat Traian Băsescu, joi seară, la Realitatea Tv.

Întrebat de ce să nu candideze Viorica Dăncilă, în acest caz, Băsescu a răspuns: „Nu, nu va candida. Își știe limitele și asta e de apreciat la dânsa. Mi s-a părut că își știe limitele".

Rugat să numească o persoană care ar fi potrivită să fie prezidențiabilul PSD, Băsescu a afirmat că nu are un nume, el doar i-a îndemnat pe social-democrați să o caute. Acesta a adăugat că trebuie să fie o femee care „a reușit pe picioarele ei" și care „se ridică deasupra profitului de a fi într-un partid".

„Nu, n-am. Eu le-am spus să caute. Vă spun sigur că au șanse mai mari cu o femeie, dar nu o femeie din asta care a fost ținută de partid, o femeie e deasupra profitului de a fi într-un partid. O femeie care a reușit pe picioarele ei. S-o caute. Dacă nu o găsesc nu au nicio șansă să ajungă în turul doi. Exact așa cum au făcut cele două femei, proaspăt devenite președinți, sigur președinta Croației acum vreun an și jumătate, iar președința Slovaciei acum o săptămână. S-ar putea ca în Estul UE femeile să aibă un cuvânt în această epocă, în care în niciuna din aceste țări nu a reușit pe măsura aspirațiilor popoarelor", a conchis Traian Băsescu.

Vezi și: Băsescu, cuvinte de laudă la adresa Vioricăi Dăncilă: O să le pună pielea pe băț

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel