CANDIDAT PREZIDENȚIALE OFIȚER ACOPERIT. MRU: Cât am fost director SIE niciunul dintre candidații de azi nu a trecut pe sub ochii mei

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Mihai Răzvan Ungureanu (2007 - 2012), susține că este interzis prin lege ca ofițerii activi să se implice în acțiuni politice.

„Cât am fost director SIE, niciun nume al candidaților de azi nu a trecut pe sub ochii mei. Dar vă spun un lucru, ofițerii activi nu au voie prin lege să se implice în acțiuni politice", a spus Ungureanu, joi, la B1 Tv.

Președintele Traian Băsescu a avertizat că va divulga numele candidatului la Președinție care a fost ofițer acoperit, dacă acesta nu o va face din proprie inițiativă înainte de scrutinul din toamnă.

„Avem tot interesul ca ofițerii activi să nu se implice în politică, nu poți fi la dublă comandă. Ca fost director SIE, știm bine că nu există ofițeri care să activeze în România”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi seara, la TVR1, că din punct de vedere legal SRI nu are nicio incompatibilitate în ceea ce priveste legea română. Aceasta este adaptată standardelor europene, pe două domenii semnificative, a arătat Maior: politic (Parlament, Guvern) și Justiție. Maior spune că a fost în Parlament acum circa 4-5 luni, în fata Comisiei de control a SRI, pe tema ofiterilor acoperiți și nu au fost probleme.

Titus Corlățean: Serviciile de informații din România sunt între cele mai performante din NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel