Candidat la prezidențiale. Barna, confruntare cu Iohannis: Se schimbă energia

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Liderul USR Dan Barna a declarat, cu privire la candidatul propriu la prezidențiale al alianței USR PLUS și dorința de a-l învinge pe Klaus Iohannis,că există o schimbare a energiei în politica europeană, iar în România USR PLUS și liderii celor două partide reprezintă componenta activă a societății.

Întrebat dacă va exista o confruntare între Klaus Iohannis și candidatul USR PLUS în turul doi, Dan Barna a răspuns, într-un interviu la Digi24: "Sunt mai multe variabile. Nu știm cine este candidatul dinspre PSD. Acum lucrurile arată bine, alianța este pe un trend pozitiv, care vine din urma, care generează credibilitate".

Chestionat cu privire la miza prezidențialelor, și anume dacă își dorește ca persoana desemnată de USR PLUS să ajungă șef al statului sau să fie doar în turul doi al prezidențialelor, Barna declară: "scopul și al meu si al USR și al alianței este de a câștiga toate alegerile la care participă, nu îmi propun să particip de amorul artei pentru că nu ar fi nici onest, nici motivațional pentru oamneii care se implica".

Alegeri prezidențiale. Cum ar putea arăta turul doi 

"Cât de interesant ar fi pentru România să aibă de ales între Iohannis și candidatul USR PLUS. Ar fi o campanie real pozitivă, că până acum era răul și răul mai puțin mic. Ar fi o campanie în care se va discuta despre proiecte, credibilitate, nu golăneală, cum ne-am obișnuit din păcate", a mai afirmat liderul USR, la Digi24, întrebat fiind cum ar arăta o confruntare Iohannis- Barna.

Cât privește dorința de schimbare a lui Klaus Iohannis de la Cotroceni, Barna comentează: "a fost un mandat care a contat mult pentru păstrarea României pe direcția europeană. În lupta din ultimii ani, președintele a fost una dintre redute (...) În toată Europa se schimba cumva energia în politică. În România, 26 mai asta arată, componenta activă a societății, antreprenori, au înțeles că trebuie să se implice și politic, eu sau Dacian Cioloș, USR PLUS reprezintă această componentă activă a societății".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel