Candidat la șefia CE ridică problema fermierilor români

Candidatul Verzilor la președinția Comisiei Europene, José Bové, a pledat la sfârșitul unei dezbateri în compania contracandidaților săi pentru soluții la probleme concrete ale Uniunii Europene, enumerând la acest capitol chestiunea competitivității pe piața agricolă.

Patru candidați la președinția Comisiei Europene, Martin Schulz (PES), Guy Verhofstadt (ALDE), Jean Claude Juncker (PPE) și José Bové (Verzi) s-au confruntat în cadrul unei dezbateri organizate în Florența.

Reprezentantul Verzilor, José Bové, este un politician, fermier și sindicalist francez care a participat în 2007 la alegerile prezidențiale din Franța. Este co-lider al Verzilor europeni.

"Cum răspundem grecilor care nu mai por merge la spitale? Cum le răspundem acestor tineri spanioli care nu mai au loc de muncă? Cum le răspundem micilor fermieri polonezi sau români care vor să concureze cu agricultura din alte țări? Aceste întrebări sunt foarte concrete, iar oamenii vor rezultate. Aceasta nu este doar o dezbatere intelectuală, este o dezbatere concretă. Avem nevoie de răspunsuri clare. Iar răspunsurile nu se găsesc în trecut, în economie veche. Există un singur răspuns: trebuie să schimbăm complet direcția economiei. Trebuie să avem o economie verde, fără carbon. Dacă ți-a plăcut criza economică, financiară, criza climatică va fi mai rea, iar de aceea trebuie să schimbăm rapid direcția în care se îndreaptă UE", a spus Bové, care a primit aplauze din partea audienței.

Victorie de etapă. Cum i-a bătut liberalul Verhofstadt pe Schulz și Juncker: "Barroso nu lua vreo decizie fără aprobare de la Berlin și Paris"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel