Candidați DNA, respinși. PNL, atac la Tudorel Toader

PNL iese la atac după decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a respinge toți cei patru candidați pentru șefia DNA. 

Iată comunicatul PNL: 

Decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru poziția de procuror-șef al DNA, arată abordarea politică în acest proces, în slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.

Este inadmisibil ca dintre cei patru candidați care și-au manifestat dorința de a ocupa această poziție Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare.

Îi solicităm ministrului Justiției să dea explicații publice și să prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidaților. Este greu de înțeles cum niciunul dintre candidați nu a întrunit condițiile pentru a fi desemnat pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție.

Partidul Național Liberal a cerut ca toți candidații care îndeplinesc criteriile legale să fie înaintate CSM pentru evaluare, iar atributul de selecție să aparțină organismului care este garantul independenței justiției, conform Constituției. Rolul ministrului Justiției trebuia să fie acela de a propune Președintelui României spre numire în funcție a acelui candidat care ar fi obținut avizul favorabil al CSM.

Propunerea PNL este în acord cu solicitările Comisiei Europene, prin raportul MCV, cu principiile constituționale și cu Legea privind statul judecătorilor și procurorilor.

Ne întrebăm dacă nu cumva Tudorel Toader așteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiției din România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Florin Iordache, și aplicarea principiului sovietic potrivit căruia „reluăm procedura până iese cum vrem noi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel