Când vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. Ministrul Bogdan Aurescu: "Mai avem un singur obstacol"

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat în această seară că se fac progrese importante pentru eliminarea vizelor pentru români de către SUA. Aurescu spune că pentru moment mai există un singur obstacol important. 

Aurescu precizează că în acest moment există un prag foarte mare de refuz la acordarea vizelor pentru cetățenii români, însă se încearcă obținerea unor excepții prin promovarea unor legi în Congresul American. 

"Am discutat foarte aplecat și aplicat asupra acestui subiect în vizita pe care am făcut-o în octombrie, în discuția pe care am avut-o cu secretarul de stat Pompeo din acel moment. Cu acea ocazie am stabilit și crearea unui grup de lucru care să se ocupe în mod special de chestiunea ridicării vizelor pentru români. Grupul de lucru a început să funcționeze de la începutul lui noiembrie și a avut un număr destul de mare de reuniuni. Dorim sa continuăm funcționarea acestui grup. Există în momentul de față un singur obstacol important: rata de refuz pentru vize pentru cetățenii români. În ultimele date pe care le știm din anul fiscal 2019, acestea fiind disponibile, rata de refuz este la 9.11% față de pragul de 3% pe care-l prevede legislația americană. Avem în vedere nu doar eforturi de reducere a acestei rate de refuz, dar și posibilitatea promovării unor inițiative legislative în Congresul Statelor Unite care să facă mai flexibil acest prag sau să permită excepții unor aliați cum este România, care asigură și va continua să asigure alocare a 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare," a declarat Bogdan Aurescu la emisiunea moderată de Radu Tudor la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel