EXCLUSIV  Când trebuie să SCHIMBI CAUCIUCURILE. Titi Aur, DEZAVANTAJE. De ce trebuie să ții cont

Expertul în pilotaj TIti Aur ne-a explicat până când putem merge cu cauciucurile de iarnă pe maşină, în condiţiile în care cei mai mulţi şoferi trec la cele de vară încă de la 1 aprilie. 

"Vin tot felul de întrebări de genul 'dacă azi sunt 12 grade, ce fac, pun cauciuri de vară?'. Vorbim, atenţie, de temperatura asfaltului, nu a aerului. Roata stă pe drum, nu în aer. Asta înseamnă că dacă sunt 12 grade afară, solul nu va ajunge neapărat la mai mult de 5-6 grade, dacă noaptea a fost frig.

Dacă suntem cu un cauciuc de iarnă şi se încălzeşte mai mult, nu e foarte grav. Un dezavantaj este legat de aderenţă. Oricum, nu creşte temperatura brusc la 40 de grade, pentru că solul are inerţie mare şi se încălzeşte mai greu.

Al doilea dezavantaj este că un cauciuc de iarnă se va uza mai repede vara. Deci le ţinem până considerăm că nu se mai răceşte vremea. E greu de dat o zi exactă, pentru că vremea nu poate fi anticipată. Uneori putem merge cu cauciucuri de vară de la 15 martie, alteori ninge la final de aprilie", a declarat Titi Aur, în exclusivitate pentru DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel