Vor mai fi alegeri în 2020? Ciolacu: Speculăm prea mult

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat la un post Tv, vineri seara că PSD intenționează să modifice Codul Administrativ astfel încât alegerile locale să poată fi amânate, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Marcel Ciolacu a explicat, la Realitatea Plus, vineri seara, că social democrații ar putea modifica legislația astfel încât orice variantă privind alegerile să fie posibilă, pentru a evita ”un fiasco”, așa cum a fost în Franța:

”Unii au ținut cont de anumite semnale externe, alții nu. Noi, când am lucrat la Codul Administrativ am lucrat la o astfel de posibilitate.  Avem dreptul prin lege, prin Parlament, să modificăm Codul Administrativ. Când se vor ține alegerile? După ce societatea revine la normal și nu mai este nicio problemă medicală ca oamenii să se prezinte la secțiile de vot să voteze. Ați văzut ce a însemnat în Franța o forțare, s-a ținut numai un singur tur și a fost un fiasco. Nu asta este urgența României. Urgența este să depășim această pandemie”, a spus Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat în timpul emisiunii dacă s-a prefigurat ideea ca anul acesta să nu mai fie alegeri: ”Speculăm prea mult. O să facem o lege permisivă și sunt ferm convins că toate forțele politice vor găsi un numitor comun”, a precizat președintele interimar al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel