Când se vor închide din nou școlile. Cîmpeanu: Nu vom avea de ales!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre posibilitatea ca școlile să se închidă din nou, în contextul pandemiei.

"Şcolile se vor închide în momentul în care nu vor mai constitui un mediu sigur pentru elevi şi profesori. În acel moment, nu vom avea de ales, din păcate. Eu, însă, rămân optimist şi am dreptul să fiu optimist, atâta vreme cât ştiu că în şcoli regulile s-au respectat şi se vor putea respecta mult mai riguros decât în oricare mediu, cu excepţia spitalelor", a declarat Sorin Câmpeanu, la B1 TV.

"Din perspectivă educaţională, este un dezastru"

"Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru. Nu a ieşit povestea cu şcoala online şi trebuie să avem curajul să spunem acest lucru. Mai avem şi altfel de pierderi, în afară de cele educaţionale: tulburări socio-comportamentale, emoţionale, multiplicarea unor situaţi de violenţă în şcoli. Există foarte multe consecinţe, nu doar educaţionale, în lipsa socializării", a mai spus ministrul Educaţiei.

Situația profesorilor nevaccinați

Ministrul Educației a fost întrebat, în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV, dacă vor fi anumite interdicții pentru personalul care lucrează în școli și care nu e vaccinat împotriva infecției cu SARS-CoV-2. 

"În momentul de față, pe masa discuțiilor dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății se află măsura testării, în cazul în care prezintă simptome specifice. Acesta este stadiul acum”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul adăugând că discuțiile sunt în desfășurare. 

"Deciziile diferă de la stat la stat. Sunt state în care se discută de o testare periodică a personalului din școli”, a mai explicat ministrul Educației. 

Centre de vaccinare în școli. Cîmpeanu, despre discuțiile cu Gheorghiță și Mihăilă

Cu privire la organizarea unor centre de vaccinare în școli, ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut următoarele declarații: „Este o discuție pe care o avem împreună cu Valeriu Gheorghiță și cu ministrul Sănătății. Susținem acest lucru, precizând că, înainte să le organizăm în septembrie, în școli, ele sunt disponibile acum, pentru publicul larg, pentru toată lumea, inclusiv părinți, elevi, profesori, pentru a merge mai aproape de cei care vor decide să se vaccineze. Există, însă, o constrângere majoră: trebuie să avem fluxuri separate. Suntem în curs de identificare a acelor școli care au cabinete medicale și care permit organizarea de fluxuri separate.”

"Deciziile finale vor fi luate la începutul lunii septembrie, de comun acord cu Ministerul Sănătății, care e foarte îndreptățit să se pronunțe. Am constatat o disponibilitate și o deschidere pentru orice soluție este în avantajul școlii din partea Ministerului Sănătății”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. „Cu doamna ministru Mihăilă există disponibilitate de dialog și de sincronizare”, a adăugat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel