Când se va circula pe podul peste Mureș care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Autorităţile au anunţat când este posibil să fie deschisă circulaţia pe podul peste Mureș care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. 

Lucrările la viitorul pod peste râul Mureș și la drumul de acces care va lega comuna Ciugud de municipiul Alba Iulia au fost reluate, potrivit constructorului existând șanse reale ca investiția să fie finalizată în acest an. Reamintim că investiția a fost înghețată o perioadă din lipsa finanțării de la bugetul administrației centrale. Deși podul era realizat, el nu putea fi utilizat întrucât nu erau realizate căile de acces, mai precis drumul comunal 307.

Valoarea totală a investiției este de 13.192.722 de lei fără TVA , iar lucrarea este executată de S.C. Elis Pavaje împreună cu firma subcontractată Dacia Faber SRL. Podul va înlocui practic puntea pietonală de la Șeușa. În cadrul aceluiași contract este prevăzută și modernizarea unor drumuri de acces în comuna Ciugud. Construirea podului și drumurilor de acces în comuna Ciugud va duce, în primul rând, la crearea unei rute facile de transport către municipiul Alba Iulia și către principala rută de transport terestru, dar vor constribui de asemenea și la creșterea mobilității locuitorilor din zonă, îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și persoane, condiții sociale normale pentru locuitorii comunităților locale etc, scrie Ziarul Unirea.

Ce lucrări se fac acum

Drumul comunal DC 307 va avea două sectoare. Primul segment va avea o lungime de 1192 metri, cu partea carosabilă de 5.5 metri și acostamente de 2 x 0.75 metri, iar al doilea segment va fi de 454 de metri lungime, cu partea carosabilă de 5.5 metri și acostamente de 2 x 0.75 metri.

În structura rutieră a drumului comunal sunt prevăzuți 7 cm de nisip, balast de 30 cm, o fundație din piatră spartă de 20 cm, beton asfaltic BA 22,4 – 5 cm și beton asfaltic BA 16-4 cm.

Tot astăzi altă firmă executa lucrări de îngropare a cablurilor de energie electrică pentru alimentarea stâlpilor de iluminat de la pod.

În prezent se fac lucrări de așternere de piatră spartă, în partea dinspre Șeușa, care constituie stratul de bază al viitorului drum comunal. Peste acest strat de bază urmează să fie turnate două straturi de asfalt. Potrivit reprezentanților constructorului, Elis Pavaje, există șanse reale ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul anului, scurtând astfel distanța dintre Alba Iulia și Ciugud, mai ales pentru locuitori satului Șeușa.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy