Când se redeschid creşele şi grădiniţele din Sectorul 1. Dan Tudorache, anunţul aşteptat de părinţi

Vin cu vești bune pentru micuții din Sectorul 1 și părinții lor: creșele și grădinițele se vor redeschide pe perioada verii, transmite Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

"Mă bucur că Guvernul României a introdus în ordonanța măsurilor de relaxare care vor fi luate după 15.06, pe ultima sută de metri, și reluarea activității în creșele, grădinițele și after-school-urile de stat, nu doar în cele din mediul privat, dat fiind faptul că serviciile pe care le oferim în unitățile din Sectorul 1 sunt cel puțin egale, din punct de vedere calitativ.

Așadar, Programul 'Grădinița de Vară' se va relua după 1 iulie și se va derula până la sfârșitul lunii august. Acesta va include și opționalele, și masa caldă, gratuite, exact ca și până acum. În ceea ce privește activitatea creșelor, aceasta poate fi reluată după data de 22.06, dacă există solicitări ale părinților, angajații noștri fiind și ei nerăbdători să iasă din șomaj tehnic", transmite primarul Tudorache.

Se aşteaptă o creştere a numărului solicitărilor

"Estimez că anul acesta vom avea o cerere mai mare decât anii trecuți, din cauza pandemiei care a ținut închise creșele și grădinițele și i-a blocat pe copii, dar și pe părinți în același timp, în case. Așteptăm cu nerăbdare ordinul comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului sănătății și cel al muncii și protecției sociale care să stabilească condițiile de reluare a acestor activități.

Din punct de vedere al măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, acestea vor fi similare celor pe care le-am luat în școli, deci foarte stricte și eficiente", se arată în mesajul lui Dan Tudorache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel