Când se face plata subvențiilor pentru anul 2023. Anunț de la APIA

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ce se întâmplă cu plățile APIA către fermierii care au solicitat subvenții pentru 2023.

În prezent, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) finalizează plățile destinate fermierilor care au depus cererile unice de plată pentru anul 2023. Conform informațiilor furnizate de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, peste 700.000 de fermieri au primit deja sumele cuvenite, iar totalul autorizat pentru plată depășește 890 de milioane de euro, transmite Agro TV.

Cu toate acestea, un număr mare de fermieri continuă să semnaleze probleme în procesul de plată, afirmând că nu au primit niciun ban. Erorile din noul sistem de monitorizare prin satelit implementat de APIA au generat blocaje în procesarea dosarelor, limitând accesul unor fermieri la subvenții în termenul așteptat. Pe de altă parte, angajații din mai multe centre județene ale APIA au declanșat greve săptămâna aceasta, revendicând majorări salariale.

                                                             

Într-o comunicare publicată pe pagina oficială de Facebook a instituției, APIA a asigurat fermierii că protestele nu ar trebui să afecteze procesul de autorizare și plată. Directorul General APIA, Cornel Turcescu, a declarat că activitatea instituției nu întâmpină blocaje, iar procedurile de lucru continuă în mod normal pentru autorizarea și efectuarea plăților, atât în sectorul zootehnic, cât și în cel vegetal, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, într-un răspuns la nemulțumirea unui fermier care nu a primit încă subvenția, APIA a menționat că există încă jumătate de an până la termenul limită pentru efectuarea plăților aferente anului 2023, care este finalul lunii iunie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel