Când intră Republica Moldova în Uniunea Europeană. Eugen Tomac, ultimele detalii de la Bruxelles

Sursa foto: Facebook Maia Sandu
Sursa foto: Facebook Maia Sandu

Eugen Tomac a spus cum decurge aderarea României la Uniunea Europeană. 

Comisia Europeană ne oferă ultimele detalii legate de intrarea R. Moldova în Uniunea Europeană.

Am primit astăzi un răspuns din partea lui Josep Borell, Inaltul Reprezentant al UE, cu privire la integrarea accelerată a R. Moldova în Uniunea Europeană.

"Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 7 martie 2022, Consiliul a invitat Comisia să își prezinte avizul cu privire la cererile de aderare înaintate de Ucraina, Republica Moldova și Georgia. Invitația a fost reiterată cu ocazia Consiliului European din 24-25 martie 2022. Comisia avansează rapid cu lucrările legate de formularea acestor avize. Deciziile privind măsurile ulterioare vor fi luate de Consiliu. Comisia Europeană recunoaște aspirația europeană și alegerea căii europene exprimate în mod clar de Republica Moldova".

Este vital să susținem ferm integrarea europeană rapidă a românilor de dincolo de Prut, prin toate căile posibile. Integrarea aprofundată a R. Moldova la Piaţa Unică Europeană este esențială ȋn contextul geopolitic actual, pe fondul amenințărilor venite din partea Federației Ruse", a scris Eugen Tomac pe Facebook. 

UE sprijină Republica Moldova. Josep Borrell: Facem apel la actorii responsabili pentru a evita destabilizarea situaţiei

UE și-a reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova și a făcut apel la evitarea destabilizării situației din Transnistria.

Uniunea Europeană şi-a reafirmat vineri solidaritatea și sprijinul pentru Republica Moldova. Totodată, UE a cerut actorilor responsabili de incidentele înregistrate recent în regiunea separatistă Transnistria să evite destabilizarea situaţiei, transmite Agerpres, citând EFE.

"Uniunea Europeană face apel la actorii responsabili pentru a evita destabilizarea situaţiei", a declarat înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell, care este totodată şi vicepreşedinte al Comisiei Europene.

În ultimele zile, autorităţile locale proruse din Transnistria au informat cu privire la mai multe atacuri în regiune, pe care mulţi experţi le consideră acţiuni subversive ale Rusiei menite să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în Republica Moldova.

Guvernul Republicii Moldova insistă pe de altă parte că nu are informaţii că Rusia ar pregăti un atac iminent asupra ţării, iar în capitala Chişinău nu au fost impuse măsuri de securitate excepţionale şi nici restricţii, notează EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel