Când a spus Nelu Tătaru ”toți suntem vinovați” n-ați recunoscut

Tot ce trăim este politică. 

Astăzi, după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, nimeni nu-și asumă responsabilitatea. Niciun politician nu recunoaște că s-a ajuns în această situație  dintr-un cumul de cauze.

Vinovați pot fi găsiți mulți, până la producătorul aerotermei.

Dar cum s-a ajuns aici și de ce? Răspunsul va găsi și cauzele care au nevoie de soluții. Politic, evident că sunt vinovați. Mereu sunt. Dar acum toți sunt indignați, revoltați, etc. Adevărul e cel spus pe Nelu Tătaru după tragedia de la Piatra Neamț, acel ”toți suntem vinovați” pe care au încercat să-l astupe nervoși liberalii. Când mor oameni, nu ar trebui să vorbim de culori politice. Când mor oameni, n-ar trebui să existe război politic. Într-o lume ideală, politicienii ar trebui să susțină unanim sectoarele esențiale pentru sănătatea țării. Sistemele care oferă cetățeanului siguranță, respect și protecție ar trebui să funcționeze la fel, indiferent de cine e la Putere și cine e în Opoziție. Opoziția n-ar trebui, într-o situație în care vorbim de oameni, de vieți, să iasă cu „revolte”, pentru că și eu au ocupat aceleași locuri calde. Puterea, care în trecut a făcut ce face astăzi Opoziția, ar trebui să-și înghită cuvintele și măcar să-și asume totul.

De ce e atât de greu să fim normali, chiar și într-o lume măcinată de poltică? Nu e mai simplu să spui: ”Da, în trecut am cerut demisii, dar astăzi îmi dau seama că am greșit. Pentru a schimba, a construi în România, pentru români, nu e nevoie de demisii, fie ele și de onoare, ci de unitate pentru sectoarele esențiale din țara noastră”. Asta dacă situația nu te depășește. 

Și, da, ”toți suntem vinovați” a făcut mare vâlvă în România pentru că adevărul uimește românii în aceeași măsură în care cutremură scena politică. Iar schimbarea începe în momentul în care ne recunoaștem problemele, nu când încercăm să le ascundem dând vina pe PSD, PNL, strămoși. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel