CANCER. Scrisorile-manifest ale #EROINELOR care i-au scris cancerului

Realitatea zilei, pentru unele persoane, începe cu un cuvânt din șase litere: C A N C E R.

Mai multe femei puternice, care înfruntă cancerul sau cunosc pe cineva diagnosticat cu această boală, au scris o serie de mesaje emoționante. Pentru că în martie este luna în care celebrăm femeile și le onorăm curajul, bunătatea, demnitatea și lupta, HOSPICE Casa Speranței a adunat aceste scrisori în Campania #Eroinele.

Seria scrisorilor a fost deschisă pe 1 martie de Sanda Nicola, care a devenit și Ambasador HOSPICE Casa Speranței și al copiilor și al adulților care au nevoie de îngrijire paliativă. Ea însăși diagnosticată cu cancer de col uterin, dar complet vindecată astăzi, a scris de mână un mesaj emoționant adresat cancerului.

"Dragă cancer, te rog mult, ai milă!"

Sanda Nicola a vobit în scrisoarea sa despre lupta pe care a dus-o, a făcut o pledoarie puternică la prevenție și a încheiat cu "Dragă cancer, te rog mult, ai milă!". Scrisoarea Sandei poate fi citită pe https://www.hospice.ro/eroinele/.

"Mamele sunt pentru totdeauna. Nici măcar tu nu poți schimba asta, dragă Cancer" 

Pentru că această boală nu îl afectează și pe cel diagnosticat, ci și pe cei dragi lui, fosta jurnalistă Oana Dobre Dimofte s-a alăturat campaniei, iar scrisoarea acesteia a încheiat proiectul #Eroinele. Oana Dobre-Dimofte a cuprins cel mai important mesaj pe care-l transmitem astăzi, de 8 martie: „mamele sunt pentru totdeauna". Scrisoarea ei este despre lupta pe care o mamă o duce cu boala, lupta mamei prin ochii fiicei, despre cum înveți că vulnerabilitatea e tot o forță.

(w670)

"Dragă Cancer, Hai să îți spun și ce nu mi-ai luat. Și nu o să îmi iei vreodată. Bucuria de a trăi fiecare zi împreună cu aceia pe care îi iubesc. Pe asta mama mi-a spus-o, cu mult înainte de a intra tu în viața ei. Iar mamele sunt pentru totdeauna. Nici măcar tu nu poți schimba asta, dragă Cancer".

12 scrisori-mărturii

Campania #Eroinele a mai adus în prim plan 12 scrisori-mărturii ale pacientelor care se confruntă cu un diagnostic oncologic. "Dragă cancer" este un demers curajos al pacientelor de toate vârstele, care îi transmit bolii că nu cancerul le definește, că vor lupta atât pentru ele, cât și pentru cei dragi, și că nu vor depune armele. Mesajele, scrise de mână, se regasesc pe pagina de Facebook a HOSPICE - https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei/ și pe site-ul https://www.hospice.ro/eroinele/.

Câteva fragmene din scrisorile EROINELOR:

• "Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi, dar oameni buni care aveți această boală, LUPTAȚI! Nu vă lăsați doborâți! Știți ceva? Eu una vreau să mai stau pe aici, deci să lupt în continuare. Încă mă încăpățânez să nu plec. Nu acum. Uitați ce fac eu: HA! HA! HA! Îi râd în față cancerului. Asta merită" – Georgeta

• "Dragă cancer, noi putem... și te vom învinge. Adio! Sper să nu mai vii" - Steluța.

• "Vreau să-mi iau "adio" de la tine și-mi doresc să găsesc lampa fermecată a lui Aladin, să te închid în ea și să rămâi tu singur cu tine, să vezi ce înseamnă să ai un prieten numit CANCER" – Geta, 59 ani

• "Dragă cancer, (...) chiar dacă tu nu mă lași, află că nici eu nu te las să-ți faci de cap! Sunt puternică și știu că nu ești invincibil!" – Anamaria

• "Dragă CC (cancer colon), deși nu a fost ușor să primesc un așa diagnostic, m-ai făcut să mă mobilizez, să fiu puternică și să am încredere că fiecare din noi va fi bine când ne vom despărți – la operație" – Ioana, 33 de ani

(w670)

[citeste si]

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel