EXCLUSIV  Cancer mamar: PROTEZE GRATUITE pentru sâni. Medicul Ioan Lascăr, APEL disperat

Medicul Ioan Lascăr face un apel către toate femeile care au trecut prin operația traumatizantă de îndepărtare a sânului, ca urmare a cancerului mamar, să se adreseze statului pentru proteze gratuite. 

Ioan Lascăr a afirmat, pentru DCNews: ”Timp de 10 ani, ne-am străduit să implementăm un program de protezare a sânului îndepărtat chirurgical pentru oncologie. În țările occidentale, Casele de Asigurări suportă costul protezei, care se implantează chirurgical astfel încât să nu impacteze psihologic femeia care a avut cancer mamar. E o măsură de bun simț. Am reușit, cu ajutorul CNAS-ului, înființarea unui subprogram în cadrul programului național de oncologie pentru furnizarea gratuită de proteze mamare. Fondurile au fost distribuite în teritoriu. S-a început programul cu 800 de proteze. S-a estimat că necesarul pe an ar fi de circa 800 de proteze, plecând de la faptul că avem cam 6.000 de noi cazuri de cancer mamar depistate pe an, în jumătate dintre ele vorbim de operații mutilante. De la începutul programului, 2014-2016, solicitările au fost foarte mici, între 250 și 300 de solicitări pe an. În 2017, s-a discutat redimensionarea programului la doar 300 de cazuri. Nici fondurile pentru cele 300 de cazuri nu au fost epuizate”. 

România, pe lângă faptul că este foarte săracă, este și dezinformată. Astfel, profesorul Ioan Lascăr face un apel disperat către femeile care au trecut printr-o mastectomie să apeleze la acest program de protezare gratuită a sânilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel