EXCLUSIV  Cancer de sân, informație care a surprins lumea medicală. Iosif Niculescu: Apariția acestei bolii ține „îngrozitor de mult” de un factor

Fotografie creată de Felipe Cespedes, de la Pexels
Fotografie creată de Felipe Cespedes, de la Pexels

Cancerul de sân este cea mai frecventă cauză de deces provocat de cancer în rândul femeilor și apare cel mai adesea la femeile aflate după menopauză cu vârsta peste 50 de ani. 

Invitat la DC MEDICAL, în cadrul emisiunii DICȚIONAR DC MEDICAL, reputatul medic specialist în obstetrică-ginecologie Iosif Niculescu a vorbit despre cancerul de sân. 

Una din șapte femei va face cancer de sân pe parcursul vieții. Statistica este teribilă. Femeile din Europa sunt cel mai expuse riscului de a se confrunta cu această boală.

„La acest moment, cancerul de sân ne dă cele mai mari probleme în patologia oncologică. Fiecare a șaptea femeie, dacă își trăiește media de viață, ar trebui să aibă cancer de sân în Europa. Este o informație interesantă. Pe mulți ne-a uimit că există această frecvență în Europa, între caucazieni, dar în Asia, frecvența cancerului este mult mai mică. Cred că este de cel puțin zece ori mai mică. Dacă iei o femeie din Asia și o transpui în obiceiurile noastre alimentare etc, riscul va fi cel ca al unei caucaziene. Apariția cancerului de sân ține, îngrozitor de mult, de ceea ce mâncâm și respirăm practic”, a spus medicul Iosif Niculescu la DC MEDICAL, în cadrul emisiunii DICȚIONAR DC MEDICAL.

Răspunsul integral îl găsiți de la minutul 9:

În ţările dezvoltate, una din șapte femei se îmbolnăvește de cancer de sân pe durata vieţii. În Europa, se stabilește un diagnostic de cancer de sân la fiecare două minute și un pacient moare din cauza acestei boli la fiecare șase minute. Cancerul de sân afectează cel mai frecvent femeile în vârstă, majoritatea persoanelor având vârsta peste 50 de ani la momentul diagnosticului, însă unul din cinci cazuri de cancer de sân se diagnostichează înainte de vârsta de 50 de ani. În rândul bărbaţilor, această boală apare arareori și reprezintă în jur de 1% dintre cazurile de cancer de sân.

VEZI ȘI: Tinerețe fără bătrânețe și prelungirea vârstei. Medicul Iosif Niculescu, despre produsele care promit că opresc timpul / video

Doctorul Iosif Niculescu este specialist și chirurg în Obstetrică și Ginecologie, cu peste 30 de ani de experiență națională și internațională, în multiple ramuri ale specialității.

De asemenea, el este membru și afiliat la societăți renumite de Obstetrică și Ginecologi din lume, dintre care enumerăm doar South African Medical and Dental Council, Royal College Obstetricians and Gynaecologists – London, South African Maternal-Fetal Medicine Society, Berufsverband der Frauenarzte, Deutsche Gesellschaft fur Kontinenz, Camera Medicilor din Landul Bavaria, Colegiul Medicilor din România și Societatea Europeană de Ginecologie Endoscopică (ESGE). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel