Decizia finală cu privire la intrarea României în Schengen. Cancelarul Austriei, declarații de ultimă oră / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost așteptat să anunțe poziția finală legată de intrarea României în Schengen. 

Cancelarul Austriei era așteptat să anunțe, miercuri seară, într-o conferință de presă, poziția finală legată de intrarea României în Schengen. 

Conferința de presă a avut loc la finalul unei întâlniri dintre cancelarul austriac și liderii Partidului Popular European.

Cancelarul Austriei a declarat că ministrul de Interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Manfred Weber

Ne-am concentrat pe chestiuni de politică externă. Subiectul nr 1: criza din Ucraina

Trebuie să extindem Schengen

Karl Nehammer

Discutăm despre migrație, principala noastră preocupare acum

Noi facem față la peste 100.000 de migranți. Nici nu știm de unde vin, dacă sunt înarmați sau nu. E o provocare de securitate

România și Bulgaria nu sunt în acest moment în Schengen

Miza este securitatea cetățenilor noștri

Problema în Austria e că avem peste 75.000 de migranți care nu au fost înregistrați nicăieri. Granițele UE nu funcționează. Acestea sunt faptele

Nu este o discuție politică, de partid, este o discuție pe fapte

Avem o problemă cu migrația ilegală, dar nu e singura problemă care ne îngrijorează

Trebuie să ajutăm România și Bulgaria cu problema migrației (n.r. întrebat dacă Austria își menține dreptul de veto împotriva României)

Nicolae Ciucă a salutat finalizarea de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziţiei Guvernului Olandei în favoarea aderării României la Schengen.

Premierul Nicolae Ciucă a salutat, miercuri, 7 decembrie, finalizarea de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziţiei Guvernului Olandei în favoarea aderării României la Schengen, precizând că acest rezultat este o recunoaştere clară a pregătirii ţării noastre pentru intrarea în Schengen.

„Guvernul României salută finalizarea de astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii sale de aprobare a poziţiei Guvernului Olandei în favoarea aderării României la Schengen. Apreciem cooperarea recentă cu partenerii noştri olandezi şi considerăm că acest rezultat este o recunoaştere clară a pregătirii României', a transmis premierul Nicolae Ciucă pe contul de Twitter al Guvernului. 

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, Afaceri Interne, care va avea loc joi.

Citește și...

Acțiune în fața Consiliului UE pentru aderarea României la spațiul Schengen

Zeci de reprezentanți ai PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, s-au mobilizat astăzi, în fața sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen, în contextul în care, chiar în respectiva instituție se va adopta decizia privind aderarea țării noastre, în cursul zilei de mâine.

Acțiunea organizată de militanții pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susținerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că astăzi, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în ședința pregătitoare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel