Cancelarul Austriei a ales să ignore întrebările despre România

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost așteptat să anunțe poziția finală legată de intrarea României în Schengen. Acesta a răspuns la întrebările presei austriece, însă a ignorat întrebările jurnaliștilor români, întrebări adresate în limba engleză.

„Puteți explica de ce sunteți de acord cu Croația în Schengen, dar nu cu Bulgaria și România?” 

„De ce acceptați Croația, iar România, nu?”

Întrebările jurnaliștilor din România au fost ignorate de cancelarul austriac.

„Nu era mai simplu să zică: pentru că nu îndepliniți criteriile, de exemplu”, a comentat Sabina Iosub, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

„Și tăcerea e un răspuns”, a spus Mircea Badea, adăugând: „Eu zic că voia, dar ne mai perpelește un pic așa...”

Cristian Diaconescu a făcut următoarele precizări: „Din câte știu, cancelarul austriac are, în momentul acesta, o presiune foarte serioasă și din partea Franței și din partea Germaniei. Din ce motiv și pe coridor va găsi o soluție... Probabil va apela tot la aceste țări pentru ca mâine să se găsească o formulă de compromis. Românii să fie foarte atenți la formula de compromis!”

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă cu liderul PPE, că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Cancelarul Austriei a ridicat din nou problema migraţiei şi a explicat că trebuie căutată o soluţie realistă.

La rândul său, preşedintele PPE, Manfred Weber, a arătat că România şi Bulgaria şi-au făcut temele pentru aderarea la Schengen, dar problema migraţiei ilegale este una reală. „Nu vorbim despre a bloca aderarea lor, vrem să ne asigurăm cum putem să ajutăm”, a spus liderul PPE.

Citește și...

Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre Schengen și România în spatele ușilor închise. Mesaj intern către PNL

Premierul Nicolae Ciucă, șef al PNL, a transmis un mesaj intern despre Schengen către colegii săi din partid.

„Dragi colegi, suntem în pragul unui moment istoric pentru România și pentru PNL. Trebuie să ne ridicăm la înălțimea acestui moment, indiferent de rezultatele votului de mâine, în JAI. Meciul se joacă până la fluierul final. Înainte și după votul în JAI nu trebuie să dăm ocazia celor care nu ne vor binele să-și valideze argumentele anti românești.

Ca atare, noi – PNL, PSD, UDMR - nu trebuie să ne atacăm între noi, nici voalat, nici nevoalat, pe tema intrării în Schengen, în niciunul dintre scenariile posibile. 

Daca începem să ne certam între noi vom valida argumentele iraționale/politice ale celor care ne vor răul. Nu trebuie să dăm apă la moară dușmanilor României și ai Europei nici din afară, nici dinăuntru. Toți cei care speculează politic și atacă PNL pe acest subiect se descalifică în fața interesului comun al românilor.

Riscul major ar fi ca noi să ne irosim într-o luptă internă, într-un moment în care ar trebui să fim uniți pentru a atinge obiectivele naționale, așa cum românii au fost uniți în momentele grele ale istoriei. 

Orice încercare de a specula negativ politic intern acest moment este de fapt o legitimare a nedreptății făcute României”, a fost mesajul lui Nicolae Ciucă adresat colegilor săi din PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel