Cancelarul Angela Merkel, despre atacurile din Germania: Rasismul este o otravă

Rasismul este o otravă, denunţă cancelarul Angela Merkel în urma atacurilor ce au avut loc în Germania. 

Cancelarul german Angela Merkel a denunţat joi otrava reprezentată de rasism în Germania, după ce miercuri seară în oraşul Hanau, din centrul ţării, au avut loc atacuri soldate cu nouă morţi, multe dintre victime având origini străine, transmit Reuters şi AFP, scrie Agerpres. 

La acest moment există multe indicii că autorul a acţionat pe baza unor motivaţii rasiste, de extremă dreapta, din ură faţă de oameni cu alte origini, religie sau înfăţişare. Rasismul este otravă, ura este otravă şi această otravă există în societate şi este vinovată pentru prea multe crime, a declarat Merkel.

Anchete în desfășurare

Ea a adăugat că anchetatorii germani fac tot posibilul pentru a clarifica toate circumstanţele acestui eveniment tragic.

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Parchetul federal s-a autosesizat

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi "dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă", a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului, conform AFP.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel