Cancelaria lui Merkel, reacție la afirmațiile comisarului Oettinger

seibert merkel dece
seibert merkel dece

Cancelaria federală a Germaniei nu gândește despre România în termenii enunțați de comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, a transmis purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, la o solicitare înaintată de Digi 24. Comisia Europeană s-a delimitat și ea de catalogările politicianului german creștin-democrat, potrivit cărora România, Italia și Bulgaria sunt state aproape neguvernabile.

”În legăƒturムcu invocata incapacitate a României de a fi guvernată precizăm cムașa ceva nu ați auzit vreodatムde la Guvernul german despre România. Cancelaria federalムnu gândește nicidecum în acești termeni despre România”, a spus Seibert.

La solicitarea cotidianului Bild, care a relatat miercuri declarațiile comisarului Oettinger, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Pia Ahrenkilde Hanses, a precizat că germanul a vorbit în nume propriu.

”Domnul Oettinger a vorbit în calitate de politician, care are opinii personale, opinii la care are tot dreptul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CE.

Președintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a criticat și el poziția comisarului european pentru Energie, despre care a spus că l-a luat pe dinainte gura mare de șvab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel