Canada va returna Germaniei turbinele ruseşti reparate, necesare gazoductului Nord Stream 1

Canada va returna Germaniei turbinele ruseşti reparate necesare gazoductului Nord Stream 1 / Fotografie creată de Tom Fisk, de la Pexels
Canada va returna Germaniei turbinele ruseşti reparate necesare gazoductului Nord Stream 1 / Fotografie creată de Tom Fisk, de la Pexels

Canada anunță că va returna Germaniei turbinele ruseşti reparate necesare gazoductului Nord Stream 1.

Canada a anunțat că va returna Germaniei turbinele ruseşti reparate necesare pentru mentenanţa gazoductului Nord Stream 1, relatează Agerpres, Decizia a fost anunțată de sâmbătă de ministrul canadian al resurselor naturale, transmit Reuters şi AFP.

Canada va acorda Siemens Canada un permis revocabil şi de o durată limitată pentru a permite revenirea în Germania a turbinelor Nord Stream 1 reparate, ceea ce va sprijini capacitatea Europei de a avea acces la energie fiabilă şi accesibilă în timp ce continuă tranziţia de la petrolul şi gazul ruseşti, a declarat ministrul Jonathan Wilkinson.

În lipsa unei aprovizionări necesare cu gaz natural, economia germană va suferi dificultăţi foarte importante şi germanii înşişi riscă să nu îşi poată încălzi locuinţele la apropierea iernii, a explicat ministrul canadian într-un comunicat.

Putin, acuzat că vrea să provoace divizări între aliaţi



În plus, ministrul Jonathan Wilkinson l-a acuzat pe preşedintele rus Vladmir Putin că vrea să provoace divizări între aliaţi.

Guvernul german se afla de mai multe săptămâni în contacte intense cu Ottawa pentru a obţine returnarea acestor echipamente în Europa în pofida sancţiunilor aplicate Rusiei.

Gazprom a redus luna trecută volumul de gaz pompat prin Nord Stream 1 la doar 40% din nivelul obişnuit, dând vina pe întârzierea în primirea echipamentelor trimise de Siemens pentru mentenanţă la filiala sa din Canada.

OGTSU: Nu trebuie să cedăm şantajului Kremlinului



Reamintim că Ucraina s-a opus returnării acestor turbine către Gazprom, spunând că gazoductele de pe teritoriul său pot transporta un volum suficient de gaz spre Germania pentru a compensa scăderea livrărilor prin Nord Stream 1.

Nu trebuie să cedăm şantajului Kremlinului, a declarat joi Serhii Makogon, şeful operatorului de transport de gaz OGTSU.

Tot sâmbătă, guvernul de la Ottawa a mai anunţat că va extinde lista sancţiunilor economice împotriva Rusiei pentru a include şi producţia industrială. Noile sancţiuni se vor aplica transportului terestru şi prin conductă, precum şi producţiei de metale şi de echipamente de transport, calculatoare, electronice şi electrice, precum şi de maşini industriale, a precizat ministrul de externe Melanie Joly. 

Germania riscă penuria de gaz după ce Rusia și-a redus livrările. Ministrul economiei: Pentru anumite sectoare ar fi catastrofal

'Ar trebui închise anumite sectoare industriale (...) Toate procesele economiei de piaţă ar fi atunci suspendate. Pentru anumite sectoare ar fi catastrofal. Nu vorbim despre două zile sau două săptămâni, ci de o lungă perioadă. Vorbim aici despre persoane care ar fi în şomaj, de regiuni care ar pierde complexuri industriale întregi', a explicat Habeck într-un interviu pentru săptămânalul Der Spiegel.

Riscul unei penurii de gaz în această iarnă se profilează de când gigantul rus Gazprom a redus drastic livrările prin gazoductul Nord Stream de care Germania este în mod special dependentă.

Berlinul se teme ca Rusia să nu întrerupă complet această rută de aprovizionare.

'Suntem deja într-o situaţie în Germania nu s-a mai aflat niciodată. Pur şi simplu, dacă livrările de gaz rusesc vor rămâne la fel de slabe cum sunt acum, ne îndreptăm spre penuria de gaz', a prevenit ministrul Habeck, care este şi vicecancelar din partea Verzilor. 'Oricum, va fi doar în această iarnă', a adăugat el în interviu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel