Canada, regului noi pentru vizitatorii străini

Vizitatorii străini care necesită autorizația electronică de călătorie (eTA) pentru Canada vor putea să se identifice în acest document de frontieră cu opțiunile de gen - bărbat, femeie sau altul. Canada se alătură alăturâ acelor națiuni ce oferă posibilitatea alegerii neutre, informează Thomson Reuters Foundation.

Noile autorizații electronice de călătorie vor fi introduse de joi pentru călătorii ce zboară în sau prin Canada, iar acestea vor conține trei opțiuni de declarare a genului.

Documentul eTA este cerut pentru călătorii din țări în care viza canadiană nu este solicitată. Această autorizație nu se aplică rezidenților SUA.

Canada a făcut de asemenea pași spre a permite persoanelor care și-au schimbat genul să-și modifice denumirea în pașapoarte și alte documente, a spus o purtătoare de cuvânt a agenției federale care eliberează documente de călătorie — Imigrație, Refugiați și Cetățenie Canada (IRCC).

[citeste si]

"Varianta disponibilă online a autorizației electronice canadiene de călătorie — eTA a fost proiectată pentru a oferi aplicanților posibilitatea de a selecta a treia opțiune de gen — "altul"", a spus reprezentanta IRCC.

Posibilitatea de a desemna cu "altul" opțiunea de gen pe documentele de identitate, precum cele de călătorie, rezidență sau acte de muncă, a devenit o cauză pentru multe grupuri LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), care reprezintă oameni ce nu se consideră a fi bărbat sau femeie.

Australia oferă opțiunile de pașaport bărbat, femeie sau X, în timp ce Nepalul, Noua Zeelandă și câteva alte țări au creat de asemenea cadrul pentru a treia opțiune. Alte state au făcut pași similari pe unele documente interne. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel