Canada. Prețul locuințelor a crescut cu 13% într-un an

Pexels
Pexels

Prețurile locuințelor din Canada au atins cote ridicate, în ciuda populației scăzute și a unui număr mare de locuințe disponibile pe piața imobiliară.

Contrar a ceea ce se crede, prețurile ridicate ale locuințelor din Canada nu se datorează penuriei din lanțul național de aprovizionare, pandemia COVID-19 ar fi trebuit să clarifice acest lucru. În ciuda celei mai lente creșteri a populației de după primul război mondial și a celui mai mare număr de case construite în mai mult de un deceniu, prețurile au crescut cu 27%, scrie The Conversation

Creșterea recentă a prețurilor nu este doar un episod istoric. Începând din 2000, prețurile au crescut cu 160% în dolari, sumă ajustată la inflație. Între timp, oferta de locuințe a crescut în mod constant, chiar dacă dimensiunile medii ale locuințelor au scăzut.

Potrivit rapoartelor atât ale Fondului Monetar Internațional, cât și ale Biroului Parlamentar al Bugetului din Canada, noile locuințe finalizate au depășit, de fapt. creșterea numărului de gospodării în cea mai mare parte a secolului 21, ducând la rate ridicate locuințe libere. 

Subiect de campanie electorală

Puține subiecte din timpul campaniei electorale federale au atras mai multă atenție decât prețurile ridicate ale locuințelor și lipsa accesibilității locuințelor. Atât conservatorii, cât și liberalii spun că o problemă majoră este lipsa ofertei de locuințe. Pentru a aborda problema, promit să construiască milioane de case suplimentare.

Creștere de 13% într-un an

Accesibilitatea prețului locuințelor din Canada a fost o problemă cheie pentru mulți alegători la ultimele alegeri. Prețurile medii ale locuințelor au crescut cu 13% comparativ cu această perioadă a anului trecut - dar veniturile nu s-au menținut, scrie BBC

După ce a stat în chirie timp de 7 ani, Ryam Birke vrea să își ia propria casă în Toronto. 

„Am vizionat 15 sau 20 de proprietăți. Multe oferte sunt făcute orbește. Știi că sunt și alți ofertanți, dar nu există niciun fel de transparență în privința ofertelor pe care aceștia le fac, așa că trebuie să faci o ofertă fără să știi ce oferă competiția ta”, a spus Ryan. 

Vezi mai multe în video: 


                                                                                                  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel