Canada: Premierul Trudeau anunţă înnoirea flotei Gărzii de Coastă cu 18 nave, inclusiv două spărgătoare de gheaţă

Canada îşi va înnoi flota din dotarea Gărzii de Coastă cu 18 nave, pentru care va fi alocată o investiţie de 15,7 miliarde de dolari canadieni (11,7 miliarde dolari americani), a anunţat prim-ministrul Justin Trudeau, transmit Reuters şi AFP.

Printre cele 18 nave se vor afla şi două spărgătoare de gheaţă, care vor fi construite de un şantier naval din Halifax, de pe coasta de est, a declarat Trudeau într-o conferinţă de presă la Vancouver (vest). Cele 16 nave multirol vor fi construite de şantierele navele din Vancouver. 'Guvernul nostru va realiza o înnoire totală a flotei Gărzii de Coastă canadiene şi va crea locuri de muncă la şantierele navale chiar de aici, în Columbia Britanică', a declarat Justin Trudeau, care vizează obţinerea unui nou mandat în acest an. 'Canada are cea mai întinsă linie de coastă din lume, iar canadieni ştiu că este absolut necesar să o protejăm şi să o patrulăm', a subliniat el.

Întrucât flota actuală are o vechime medie de 38 de ani, alte 2 miliarde de dolari canadieni vor fi cheltuite pentru prelungirea duratei sale de funcţionare, urmând a fi selectat un şantier ca partener pentru proiectul guvernamental. Noile nave vor fi afectate unor operaţiuni de căutare şi salvare, intervenţie de mediu, spargere a gheţii şi supraveghere a pescuitului. Litoralul canadian se întinde pe mai mult de 200.000 km între oceanele Atlantic, Pacific şi Arctic, iar intervenţiile Gărzii de Coastă salvează în jur de 50 de vieţi în fiecare zi, a mai arătat premierul.

Justin Trudeau, liderul Partidului Liberal, este devansat în sondaj de rivalul său din Partidul Conservator, Andrew Scheer, cu cinci luni înaintea alegerilor legislative naţionale. Şantierele navale sunt considerate un subiect important al viitoarei lupte electorale. 'Conservatorii fac presiuni de ani de zile asupra guvernului Trudeau chiar pe această temă', a declarat deputatul conservator Todd Doherty. El a afirmat că, deşi liberalii nu au un plan pentru a plăti pentru noua flotă, Canada 'are nevoie de nave noi, mai ales de spărgătoare de gheaţă puternice, cât mai rapid posibil'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel