Canada investighează un focar al unei boli neurodegenerative necunoscute

Canada investighează un focar al unei boli neurodegenerative necunoscute   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Canada investighează un focar al unei boli neurodegenerative necunoscute / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Oficialii canadieni încearcă să depisteze cauza unei boli neurologice necunoscute care a afectat peste 40 de persoane în provincia New Brunswick din estul țării.

Oficialii canadieni încearcă să depisteze cauza unei boli neurologice necunoscute care a afectat peste 40 de persoane în provincia New Brunswick, potrivit Live Science. Simptomele prezentate de către persoanele afectate sunt similare cu cele ale bolii Creutzfeldt-Jakob, o boală neurologică degenerativă rară și fatală, și includ pierderea memoriei, halucinații și atrofie musculară, potrivit The Guardian.

În cursul lunii martie, oficialii canadieni au alertat medicii din zona New Brunswick că monitorizează un focar de 43 de boli neurologice cu cauză necunoscută.

Primul caz datează din 2015 însă oficialii au înregistrat o creștere a numărului de persoane afectate în ultimii ani, 24 de cazuri fiind raportate în 2020 și 6 până în luna martie a acestui an, conform CBC News.

Cinci decese au fost legate de boală până în prezent



Medicii au suspectat inițial că îmbolnăvirile se datorează bolii Creutzfeldt-Jakob care este cauzată de prioni, cei mai mici agenți infecțioși cunoscuți. Prionii nu sunt viruși ci forme ale unei proteine celulare normale fără acid nucleic care produc un grup de boli neurodegenerative transmisibile ale animalelor și omului numite boli prionice.

„Nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu - nici măcar în autopsiile efectuate - a unei boli prionice umane”, afirmă dr. Neil Cashman, profesor la University of British Columbia specializat în boli prionice.

„Sincer să fiu acest lucru a reprezentat o surpriză pentru mine”, a declarat acesta pentru CBC News. 

Cashman face parte din una dintre echipele de investigatori care încearcă să depisteze cauza noii boli sau dacă aceasta este de fapt o afecțiune rară deja cunoscută. Starea pacienților diagnosticați cu afecțiunea s-a înrăutățit progresiv în decursul a 18-36 de luni, aceștia prezentând simptome ca dureri inexplicabile, spasme, bruxism, atrofie musculară și declin cognitiv.

Majoritatea cazurilor identificate până acum au fost depistate în peninsula Acadia din nord-estul provinciei și în apropierea orașului Moncton din sud-estul New Brunswick, potrivit CBC News, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel