Canada înăsprește din 15 martie regulile de intrare pe teritoriul său

Canada își va înăspri regulile de intrare pe teritoriul său începând cu 15 martie, prin adoptarea unor măsuri care îi va obliga pe cetățenii din țările în mod normal exceptate de la viză, printre care și state europene, să ceară o 'Autorizație Electronică de Călătorie' (AVE), care se plătește, informează France Presse.

Echivalentul canadian al Programului electronic de autorizare pentru turism (ESTA) introdus de SUA în 2008, AVE vizează cetățenii din "peste 50 de țări și teritorii", care vor trebui prin urmare de acum să se înregistreze online și să plătească taxa de 7 dolari canadieni (4,5 euro).

Odată formularul electronic completat, autorizarea pentru deplasarea în Canada, sau pur și simplu pentru tranzitarea acesteia, va fi trimisă prin poștă și va fi valabilă cinci ani.

Autoritățile canadiene evaluează "la peste trei milioane de persoane" numărul călătorilor vizați în fiecare an de această măsură. "De aceea am încercat să concepem unul dintre cele mai simple sisteme", a declarat, pentru AFP, Robert Orr, înalt funcționar al Ministerului canadian pentru Imigrație responsabil de această reformă, citează Agerpres.

Autorizația Electronică de Călătorie "va permite Canadei să îi scaneze pe toți călătorii și să le verifice admisibilitatea înainte ca ei să pornească spre Canada", a explicat Orr, care a dat asigurări că serviciile canadiene de frontieră vor da dovadă de 'indulgență', într-o primă etapă, pentru călătorii care nu vor fi la curent cu schimbările.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel