Canada avertizează Uniunea Europeană

Ministrul canadian al Comerțului ridică tonul în dialogul cu Europa. După ce acordul CETA a intrat în impas, Chrystia Freeland a cerut în cursul zile de azi Uniunii Europene ”să își facă treaba până la final.”

Ministrul canadian al Comerțului a declarat după o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Martin, Schulz, că ”noi ne-am făcut treaba, este timpul ca și Uniunea Europeană să și-o facă pe a sa” continuând cu ”sper cu adevărat ca europenii să ajungă la un rezultat și că voi putea reveni aici în câteva zile împreună cu premierul meu (Justin Trudeau) pentru a semna acordul”, a adăugat ea, citată de Agerpres.

Chrystina Freeland și Martin Schulz s-au întâlnit la Bruxelles unde au purtat o discuție cu privire la situația acordului de liber schimb dintre UE și Canada (CETA). Implementarea acordului este în prezent blocată de refuzul Belgiei de a semna CETA.

Martin Schulz s-a arătat optimist că în cele din urmă se va ajunge la un consens.  Președintele Parlamentului European, a adăugat că ”problemele sunt pe masa europenilor și trebuie să încercăm să le rezolvăm. Această întâlnire a fost foarte constructivă și va fi poate decisivă.” El se va întâlni în cursul acestei zile cu șeful guvernului regiunii belgiene Valonia, Paul Magnette.

După ce România și Bulgaria și-au ridicat obiecțiile cu privire la tratatul CETA, Belgia refuză încă semnarea lui. Până la summit-ul de joi dintre UE și Canada, este de așteptat ca cele două părți să ajungă la un consens.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel