Canada a anunțat că-și va produce pe cont propriu vaccinul Covid-19, după ce aliații s-au dovedit dezamăgitori

Canada este gata să producă domestic vaccinuri, atât Covid-19 cât și pentru alte boli, după ce a fost lăsată baltă de aliați
Canada este gata să producă domestic vaccinuri, atât Covid-19 cât și pentru alte boli, după ce a fost lăsată baltă de aliați

Canada a transmis că a semnat un acord inițial cu firma americană de vaccin Novavax pentru a produce milioane de doze de imunizare la Covid-19 în Montreal.

Potrivit CNN, înțelegerea a fost anunțată marți de premierul canadian Justin Trudeau și face parte dintr-o serie de acorduri menite să aducă în țară producția de vaccinuri în următoarele decenii.

„Ceea ce ne este foarte clar este că țara noastră va începe producția domestică, așa că indiferent de ce se întâmplă în viitor, vom avea producție în țară pe lângă toate parteneriatele și contractele semnate cu companiile din întreaga lume”, a transmis premierul. El a adăugat că „autosuficiența” producției vaccinurilor este importantă pentru Canada.

Canada a fost lăsată baltă de aliați

Din nefericire, Canada s-a mobilizat rapid pentru distribuția vaccinului, însă dozele lipsesc. „Avem capacitate de câteva mii în fiecare zi și posibilitatea să depășim acest lucru, așa că suntem puțin dezamăgiți, puțin frustrați”, a transmis Rick Hillier, responsabil de vaccinarea din Ontario.

El a adăugat că și-a pierdut încrederea în furnizarea vaccinului Pfizer fiindcă dozele promise canadienilor nu au ajuns. Un alt lucru important de reținut este că țara nu s-a bazat deloc pe SUA când vine vorba de procurarea dozelor, ci exclusiv pe Europa, pentru că Administrația Trump sugerase că nu va permite exportul vaccinurilor produse pe tărâm american. Doar 2% dintre canadieni au primit măcar o doză de vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel