Canada a anunțat ieri când ridică vizele pentru români

Canada a anunțat ieri, prin vocea ministrului canadian al imigrației, John McCallum, când va ridica vizele pentru cetățenii români și bulgari. 

Astfel, potrivit acestuia începând cu 1 decembrie 2017, vizele vor fi eliminate.

"Colaborăm îndeaproape cu România și Bulgaria și vom continua să lucrăm pentru trecerea la călătorii fără viză, pentru a ne asigura că eliminarea obligativității vizelor, atunci când va avea loc, va fi durabilă și pe termen lung", a declarat oficialul canadian, potrivit Agerpres

Începând cu 1 mai 2017, românii și bulgarii care au primit o viză de reședință temporară în ultimii 10 ani sau dețin o viză valabilă a Statelor Unite — alta decât pentru imigranți — vor putea intra în Canada sau trece prin această țară pe baza unei autorizații electronice de călătorie. Cererea se înregistrează online și costă 7 dolari canadieni, fiind valabilă pentru o perioadă de cinci ani sau până la expirarea pașaportului.

Ministrul canadian a ținut să precizeze faptul că în cazul în care va exista o creștere puternică de migrație ilegală, guvernul de la Ottawa, își rezervă "dreptul de a reintroduce cerința de viză pentru România și Bulgaria".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel