Campionat Mondial de Fotbal 2018. Risc de îmbolnăvire cu rujeolă

Vaccin
Vaccin

Suporterii care vor asista la Cupa Mondială de fotbal ediţia 2018 riscă să se îmbolnăvească de rujeolă în timpul turneului final din Rusia.

Situația a fost sesizată de un oficial al Mexicului "Acesta este riscul cel mai mare pe care îl vedem avem focare de rujeolă nu doar în Rusia, ci în Europa şi dorim să le facem cunoscute la timp", a indicat Pablo Kuri, subsecretarul pentru prevenţia şi promovarea sănătăţii al executivului mexican.

Epidemie de rujeolă în Rusia

Oficialul mexican a precizat că, dacă cineva a avut deja rujeolă sau a fost vaccinat anterior, nu are nevoie să o facă din nou, dar în cazul celor care se vor vaccina, acest lucru ar să se întâmple cu 14 zile înainte de călătoria în Europa, pentru a avea efect maxim. "În Rusia există aproximativ 900 de cazuri de rujeolă înregistrate în perioada ianuarie-martie a anului 2018, iar în timp ce anul trecut au fost înregistrate 725', a spus Kuri. Conform oficialului mexican, în prezent în Rusia, pe lângă rujeolă, există şi alte pericole, în special infecţiile cu transmitere sexuală, recomandându-le în acest sens conaţionalilor săi care vor asista la Cupa Mondială să evite contactele sexuale sau să folosească prezervative pentru a evita îmbolnăvirile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel