Referendum ieșire din UE: cine se opune Brixit

anglia
anglia

Premierul David Cameron va anunța săptămâna viitoare data referendumului pentru ieșirea din UE. Consultarea va avea loc în cursul anului 2017. Campania electorală a început, însă, în Marea Britanie.

Unele asociații patronale și-au rugat membrii să crească ”volumul” informațiilor despre beneficiile oferite de prezența în Uniune. Companiile se tem de izolarea pieței britanice și de o prăbușire a bursei londoneze, în cazul validării referendumului, scrie The Guardian.

Adversarii euro au câștigat în anul 2000

Președintele unei importante asociații bancare a recomandat firmelor să vorbească pe înțelesul publicului, astfel încât acesta să voteze Nu la referendum, ceea ce ar fi în interes național.  Argumentele au mai fost folosite în 2000, când Tony Blair a încercat să îi convingă pe britanici să adopte euro. Adversarii planului au reușit să convingă electoratul , cu o campanie agresivă care amenința cu pierderea locurilor de muncă și a influenței Marii Britanii la nivel internațional.

Diplomați europeni și americani avertizează Londra

Avertizarea bancherilor vine la câteva zile după ce  Deutsche Bank a anunțat că își va muta o parte a operațiunilor din centrul financiar al Londrei, dacă Anglia renunță la UE. Mai mulți diplomați, atât europeni, cât și americani, au avertizat liderii politici britanici asupra riscurilor ieșirii din UE. Un raport publicat în 2013, arăta că fiecare familie britanică a câștigat 3000 de lire, datorită integrării în UE. Nigel Farage, șeful UKIP, a pus accentutl pe costuri, arătând că Londra oferă 20 de miliarde de lire anual Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel