Campania gratuită de vaccinare a populaţiei împotriva gripei va începe în noiembrie

vaccinare
vaccinare

Campania gratuită de vaccinare a populaţiei împotriva gripei va începe în noiembrie, urmând să fie achiziţionate în acest scop un milion de doze de vaccin, au anunţat reprezentanţii Ministerul Sănătăţii.

Achiziţionarea vaccinului antigripal se va face în două etape. În prima etapă, direcţiile de sănătate publică vor cumpăra, la nivel local, circa 270.000 doze de vaccin, urmând ca restul de 730.000 de doze să fie achiziţionate de minister, în urma unei licitaţii publice care a fost deja demarată pe site-ul de licitaţii www.seap.ro, informează Realitatea.

În cadrul campaniei vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medical.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, pentru campania de imunizare din acest sezon a fost alocat un buget de 11 milioane de lei.

Conform datelor raportate de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în cea de-a doua săptămână de monitorizare a anului 2011, numărul total cazuri de infecţii respiratorii şi afecţiuni clinice compatibile cu gripa este de 115.675, în creştere cu 1% faţă de săptămâna precedentă. Specialiştii spun că această uşoară creştere se datorează condiţiilor meteorologice, în special variaţiilor de temperatură, dar că se înscrie în limitele evoluţiei normale pentru această perioadă.

În săptămâna 10-16 octombrie s-au înregistrat 62 cazuri de afecţiuni compatibile cu gripa, în scădere cu 46 cazuri faţă de săptămâna precedentă. De asemenea, ponderea internărilor acestor cazuri se află în scădere cu peste 3%,mai spun cei de la Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, în România nu a fost semnalat niciun caz de gripă în această toamnă.

Apariţia primelor cazuri de gripă este însă iminentă, din cauza temperaturilor scăzute, mai mici decât în perioada similară din 2010, au declarat marţi, pentru NewsIn, specialiştii din Ministerul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel