"Donează sânge! Fii erou!". Campanie la UMF "Carol Davila" Bucureşti

După succesele înregistrate în ediţiile anterioare, campania „Donează sânge! Fii erou!", organizată de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), îşi redeschide porţile mâine, 23 aprilie, 2018, în incinta Palatului Facultății de Medicină, precum şi în cea a Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Sub deviza "Nevoia este constantă! Recunoștința este instantă!", până pe data de 27 aprilie, studenții mediciniști își reunesc încă o dată forțele pentru un scop comun și organizează prima ediție din acest an a campaniei "Donează sânge! Fii erou!". Această inițiativă devine, astfel, un prilej pentru a crea în rândurile a sute de mediciniști un spirit de coeziune ce face posibilă înfruntarea, printr-un gest înălțător, a unei probleme de care oricine se poate lovi, fie el medic sau de altă profesie.

Astfel, Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" , desfășoară, în perioda 23-27 aprilie 2018, în intervalul orar 8.30-13.30, o nouă ediție a acestei campanii.

Pentru o coordonare facilă a procesului de donare, în ediţia de primăvară a acestui an, vor fi puse la dispoziție două centre de recoltare: Palatul Facultății de Medicină (bd. Eroii Sanitari, nr. 8) şi Centrul de Transfuzie Sanguină București (str. Dr. Constantin Caracas, nr. 2).

Conform unui comunicat primit la redacţie "Unul dintre obstacolele cu care ne confruntăm este informarea încă precară a populației în ceea ce privește donarea de sânge. În calitate de studenți la medicină, luăm zilnic contact cu cazuri ale unor persoane care necesită transfuzii de sânge, fie în regim de urgență, fie în mod repetat, pe o perioadă mai lungă de timp și suntem conștienți de situația dramatică care există în spitalele din România. Tocmai de aceea, ne dorim să facem cunoscute aceste cazuri publicului larg, să ajutăm oamenii să conștientizeze că nu este suficient să doneze numai în cazul unor calamități sau în cazul în care cineva drag este în suferință. Nevoia de sânge este CONSTANTĂ!" se precizează în comuncat.

Donare de sânge şi informare

"Campania noastră nu este numai o campanie de donare de sânge, ci și de informare și responsabilizare socială. Cu sprijinul personalului autorizat de la Centrul de Transfuzie Sanguină, încercăm să înlăturăm teama populației legată de actul donării de sânge și să spulberăm mitul potrivit căruia donarea de sânge dăunează organismului. Dimpotrivă, pe lângă faptul că este un act nobil, donarea de sânge contribuie, în mod benefic, asupra stării de sănătate a organismului! Așteptăm la campania noastră donatorii constanți, precum și persoanele eligibile pentru a dona sânge, dar care nu au făcut acest lucru până acum. Haideți să oferim cuiva o șansă la viață în săptămâna 23-27 Aprilie, la Facultatea de Medicină sau la Centrul de Transfuzie Sanguină București! Nu trebuie să purtăm halat alb pentru a salva vieți!" este părerea şi totodată îndemnul, unanim, al celor doi coordonatori principali ai acestei ediţii „Donează sânge! Fii erou!", Delia Vasile şi Cristiana Voicu, ambele, studente în anul IV ale Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți

Potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populație donează sânge, în contextul în care, în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge , iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți. Începând din anul 2008, „Donează sânge! Fii erou!"este un eveniment organizat bianual la nivel național de către asociațiile studenților la medicină și își propune să combată deficitul de sânge și produse de sânge din unitățile spitalicești din România prin organizarea unei colecte extinse de sânge și prin susținerea unei puternice campanii de informare și responsabilizare socială.

[citeste si]

Campania de sensibilizare cu privire la actul nobil al donării de sânge și recoltarea propriu-zisă se desfășoară în acest an sinergic în toate centrele membre ale Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și anume în București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș și Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel