Campania de vaccinare antigripală, un dezastru. Peste 11.000 de cazuri de pneumonie, în țară

vaccin
vaccin

O rată a vaccinării de 20 la sută din populația unei țări poate stopa o epidemie de gripă, consideră OMS. România nu a reușit să atingă numărul ideal, de 4 milioane de persoane cuprinse în campania de vaccinare antigripală, dar  rata vaccinării a crescut de la an la an, până la debutul crizei economice.În sezonul 2011-2012, se înregistrează cea mai proastă situație în domeniu, așa cum anticipau specialiștii consultați de DeCe News încă din luna noiembrie a anului trecut.

Ministerul Sănătăţii a confirmat că până în prezent au intrat în campania de vaccinare antigripală  479.589 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, la jumătate față de anii trecuți. Vaccinarea antigripală achitată din banii pacienților este, de asemenea, la cote joase.

În ultima săptămână a anului 2011, 53.606 persoane s-au prezentat  la medic cu infecţii respiratorii acute,  numărul acestora fiind cu 1,2% mai mare faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă, conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii.

Din cele 53.606 persoane, peste 11.429 au fost înregistrate cu pneumonii, iar 42.141 cu viroze respiratorii. Până la data de 03.01.2012, pe teritoriul României au fost confirmate, în laborator, un număr de 7 cazuri de gripă sezonieră (AH3N2). Vaccinarea antigripală se face fie gratuit, prin medicul de familie, pentru cei cu riscuri(vârstnici, copii, diabetici), fie contra-cost, achiziționând vaccinul din farmacii.

Citește și:

Vaccinul antigripal nu va veni la timp. Campania din 2011, ratată din cauza banilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel