Cameron, la Davos: Gazele de șist vor da un impuls economiei

Premierul britanic David Cameron pledează la Forumul Economic de la Davos pentru exploatarea gazelor de șist, susținând că fracturarea hidraulică va da un impuls economiei și va încuraja oamenii de afaceri să investească din nou în Insulă, transmite BBC.

Conservatorul a susținut, în timpul discursului din Elveția, că fracturarea hidraulică poate reprezenta un "factor proaspăt" de stimulare a economiei. Totodată, Cameron spune că Marea Britanie și-ar putea asigura o energie mai ieftină și mai sigură.

Premierul e contrazis de unii experți în economie, care afirmă că prețurile la gaze vor scădea, în timp ce ecologiștii se opun fracturării pentru că, spun ei, reprezintă un risc pentru mediu.

"Nu încape îndoială că atunci când vine vorba despre reîntărirea economiei SUA, unul dintre cei mai importanți factori a fost dezvoltarea gazelor de șist, care a scăzut prețurile la energie, iar pentru următorul deceniu sunt estimate economii de miliarde de dolari în sectorul economic", a spus Cameron.

Premierul a adăugat că este nevoie de o creștere a competitivității. "Principala provocare a politicienilor și oamenilor de afaceri este aceea de a face din procesul globalizării unul de succes", a adăugat Cameron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel