Cameron amenință că Marea Britanie iese din UE dacă ...

Premierul Marii Britanii, David Cameron, și-ar fi amenințat partenerii europeni cu ieșirea țării sale din Uniunea Europeană, în cazul în care luxemburghezul Jean-Claude Juncker - candidatul PPE - ar deveni președintele Comisiei Europene, scrie săptămânalul german Der Spiegel, în ultima ediție.

Citește și: Situație aiuritoare în UE: Candidatul PPE este susținut de socialiști, dar repudiat de populari

Citând "surse apropiate participanților" la summitul care a reunit, marțea trecută, la Bruxelles, șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană, revista a informat că David Cameron i-ar fi transmis cancelarului german Angela Merkel, dar și altora, că alegerea lui Jean-Claude Juncker ar destabiliza în acest moment guvernul său. Astfel că, a continuat Cameron, se va vedea nevoit să devanseze organizarea referendumului privind apartenența Marii Britanii la UE (pe care Cameron ar dori să-l organizeze în 2017 — n.r.), referendum care s-ar solda cel mai probabil cu refuzul britanicilor de a mai rămâne în Uniune.

"Un reprezentant al anilor '80 nu poate rezolva problemele din următorii cinci ani", ar fi declarat Cameron, referindu-se la Juncker, transmite Agerpres.

Vezi și: Angela Merkel a decis pe cine susține la președinția Comisiei Europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel