Camerele de luat vederi, prezente și la Bacalaureatul 2013

Ministrul Educației Remus Pricopie, a răspuns, într-un interviu pentru gândul, publicat sâmbătă, mai multor întrebări importante, privind examenul de bacalaureat din 2013.

Potrivit celor susținute de ministrul Educației, elevii de clasa a XII-a din anul școlar 2012-2013 nu vor avea Bacalaureat profesional. Întrebat ce fel de Bacalaureat vor da elevii la vară, ministrul Remus Pricopie a răspuns: "Astăzi legea prevede un singur tip de bacalaureat. Ca să facem distincţie, eu i-am spus bacalaureat clasic sau bacalaureatul standard. În momentul de faţă, bacalaureatul profesional nu există decât ca propunere legislativă. În momentul în care va fi adoptat şi publicat în Monitorul Oficial, dacă va fi pe parcursul acestui an, vom discuta cum va fi aplicat. Şi oricum, chiar dacă va fi adoptat, el este o opţiune şi nu schimbă cu nimic bacalaureatul clasic. Este o opţiune pe care elevul de clasa a XII-a o poate accesa sau nu", a explicat ministrul Educației.

Supravegherea examenului de Bacalaureat cu camere video se va face și în 2013. Întrebat dacă în sălile de examinare vor fi menținute camerele de luat vederi, ministrul Pricopie a răspuns afirmativ: "Da, menţin camerele. Şi nu le menţin pentru că vreau eu. Şi dacă n-aş vrea să le menţin, camerele sunt tot acolo dacă vrem să respectăm legea. La 1 octombrie camerele video erau prevăzute în metodologia de bacalaureat. Prin urmare, oricine încearcă să schimbe acest lucru încalcă legea. Se pot face schimbări doar în caz de forţă majoră şi să sperăm că nu vom fi într-o astfel de situaţie. Altfel, legea nu-ţi dă voie, pentru că schimbi regulile în timpul jocului. Or, elevii trebuie să ştie la 15 septembrie cum se vor desfăşura examenele", a precizat ministrul Educației.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel