Camera Deputaţilor/Comisia pentru cultură:Preşedintele director general al SRTV a refuzat să răspundă întrebărilor deputaţilor; motivul-lipsa de cvorum

Preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitată miercuri la Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor, unde a refuzat să răspundă întrebărilor celor cinci deputaţi prezenţi, pe motiv că şedinţa se desfăşoară în lipsa cvorumului. 

'Am primit o scrisoare de la dumneavoastră prin care nu sunt invitată la audiere, ci sunt invitată 'la lucrările şedinţei comisiei', prin urmare nu este vorba de o audiere, este invitaţia dumneavoastră, a preşedintelui comisiei (Gigel Ştirbu - n.r.) de a participa la lucrări. Lucrările comisiei pot avea loc dacă este cvorum. Dumneavoastră aţi stabilit ca preşedinte al comisiei că nu este cvorum', a spus Doina Gradea. Ea a susţinut că la şedinţă au fost prezenţi doar cinci deputaţi.

'V-am primit întrebările la care am răspuns, dar eu, care respect legislaţia din România şi toate procedurile interne, nu înţeleg cum această şedinţă se transformă într-o audiere, această invitaţie. Cu tot respectul pentru colegii dumneavoastră deputaţi care sunt membri ai comisiei, sunt cinci membri prezenţi. Cum se poate transforma într-o audiere când sunt doar cinci dintr-un număr mult mai mare', a precizat Gradea. Doina Gradea a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de deputatul USR Iulian Badea, menţionând că va răspunde în scris.

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a explicat că 'se poate întruni comisia de câte ori doreşte, cu un număr de 5, 10, 16 membri şi poate să discute diverse teme fără a lua decizii'.

'Deciziile se iau numai în situaţia existenţei cvorumului. Este o audiere. Noi nu vă invităm la comisie decât în două speţe - una - la audieri şi doi - pentru ca dumneavoastră să vă susţineţi raportul de activitate. Dumneavoastră, dacă nu doriţi să veniţi la audieri sau nu doriţi să răspundeţi, este problema dumneavoastră. Noi v-am invitat să vă adresăm anumite întrebări şi dumneavoastră să ne lămuriţi sau să nu ne lămuriţi vizavi de aceste speţe. Sunteţi la audieri, nu votăm raportul dumneavoastră de activitate. Pentru audieri nu ne trebuie cvorum, aşa că, după cum se pare, colegii noştri de la PSD boicotează şedinţa sau din pricini binecuvântate nu sunt astăzi prezenţi', a spus Ştirbu.

El a mai afirmat că Doina Gradea a fost invitată la comisie pentru a răspunde 'vizavi de cheltuielile exorbitante'. 'Răspundeţi, pentru că sunt bani publici. De ce vă cramponaţi de faptul că cei de la PSD, colegii dumneavoastră de la PSD nu sunt aici. Răspundeţi doamnă, sunteţi plătită din banii publici', a cerut Ştirbu. La şedinţa comisiei au participat deputaţii Gigel Ştirbu (PNL), Bogdan Gheorghiu (PNL), Emil Paşcan (PMP), Iulian Bulai (USR), Nicolae Miroslav Petreţchi (minorităţi), Oana Vlăduca (Pro Europa). Preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitată miercuri la Comisia pentru cultură din Camera Deputaţilor pentru a fi audiată în legătură cu modul în care Televiziunea Publică şi-a structurat conţinutul editorial pe perioada desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv referendum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel