Camera Deputaților a votat. Oprirea energiei termice, strict interzisă, în sezonul rece

Deputaţii au votat proiectul de Lege pentru completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006.

Actul normativ reglementează desfăşurarea activităţilor specifice serviciilor publice de alimentare cu energie termică în sistem centralizat şi prepararea apei calde de consum, respectiv producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice în sistem centralizat, în condiţii de eficienţă şi la standarde de calitate, în vederea utilizării optime a resurselor de energie şi cu respectarea normelor de protecţie a mediului, sănătăţii populaţiei şi dezvoltării durabile.

Potrivit unui amendament, producătorii/furnizorii agentului termic au obligaţia să asigure furnizarea agentului termic conform contractelor încheiate cu autorităţile administraţiei publice locale. Se interzice sistarea furnizării de agent termic primar în perioada sezonului rece, precum şi sistarea alimentării cu energie primară a acestora de către producătorii/furnizorii de energie primară.

Va fi asigurat accesul nediscriminatoriu al utilizatorilor şi producătorilor de energie termică la reţelele termice şi la serviciul public de alimentare cu energie termică, în condiţiile legii.

Un alt amendament prevede că autorizaţia este un act tehnic şi juridic care va fi emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei prin care se acordă unei persoane juridice permisiunea de a monta, a pune în funcţiune, a modifica, a repara şi a exploata sisteme de repartizare a costurilor şi/sau sisteme de măsură pentru contorizare individuală. În prezent, autorizaţia este acordată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Camera Deputaţilor este decizională în privinţa acestui proiect de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel