Camelia Șucu, aleasă președinte al Crucii Roșii Române. MS Margareta oferă Înaltul Patronaj Societății Naționale / VIDEO

Camelia Şucu a fost aleasă, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române, în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale.

"Am petrecut opt ani în calitate de preşedinte al Crucii Roşii Române. Ani grei, cu o pandemie care a luat viaţa multor oameni, cu un război devastator la graniţa României şi cu milioane de refugiaţi care au trecut prin Republica Moldova şi prin România. A fost un privilegiu să fiu la conducerea acestei prestigioase organizaţii. Prezenţa Familiei Regale alături de Crucea Roşie Română este o realitate istorică, respectată de societatea românească. Oferind, începând de astăzi, Înaltul Patronaj Societăţii Naţionale, sper că mă voi bucura de încrederea voastră şi de aici încolo", a declarat Majestatea Sa Margareta.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Romanian Royal Family (@familiaregalaaromaniei)

Ce spune noul președinte Camelia Șucu

"Valorile care m-au ghidat în viaţă în viaţă şi în afaceri sunt valorile care mă vor ghida şi în demersul meu la preşedinţia Crucii Roşii Române alături de voi toţi: umanitate, respectul, ajutorul imparţial şi nediscriminatoriu. (...) Îmi asum responsibilitatea de a reprezenta Crucea Roşie Română cu integritate şi profesionalism şi de a mă asigura că misiunea organizaţiei rămâne la baza tuturor acţiunilor noastre. Ca preşedinte al Crucii Roşii Române voi avea o abordare modernă şi dinamică în dezvoltarea activităţii organizaţiei", a declarat, în cadrul Adunării Generale, Camelia Şucu, noul preşedinte al Crucii Roşii Române.

În cadrul Adunării Generale au fost analizate şi aprobate, printre altele, raportul de activitate al organizaţiei pentru anul 2022 şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023, se mai menţionează în comunicatul SNCRR.

Mai multe informații despre schimbarea funcției

"Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) a organizat astăzi (...) Adunarea Generală, cea mai importantă structură de conducere a instituţiei, ce se întruneşte o dată la doi ani. Adunarea Generala de astăzi a marcat finalul mandatului pentru preşedinte al Crucii Roşii Române a Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, care s-a aflat la conducerea organizaţie timp de două mandate consecutive, în perioada 2015-2023", se arată într-un comunicat al SNCRR.

Conform aceleiaşi surse, Crucea Roşie Română va continua să beneficieze de Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Noua echipă de conducere s-a angajat să continue şi să întărească misiunea Crucii Roşii Române prin asistenţă umanitară şi promovarea principiile umanităţii, neutralităţii, imparţialităţii, independenţei, voluntariatului, unităţii şi universalităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel