Camelia Bogdan, din proprie inițiativă la PG pentru a fi audiată în dosarul lui Ghiță

Judecătoarea Camelia Bogdan s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a fi audiată de procurori în dosarul în care se fac cercetări în urma înregistrărilor prezentate public de Sebastian Ghiţă. La ieșirea de la Parchetul General, aceasta a precizat că a venit din proprie inițiativă dar și că nu are nicio calitate în acest caz.

Demersul său vine după ce, pe 4 ianuarie, Parchetul General a deschis un dosar penal în urma informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV de Sebastian Ghiţă şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare, în care este menţionat şi numele Cameliei Bogdan.

Ştiţi că au fost nişte discuţii la începutul anului... şi din proprie iniţiativă m-am prezentat la Parchetul de pe lângă Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie. Nu trebuie lăsat să planeze asupra mea astfel de dubii. Din câte am înţeles, domnul preşedinte nu a vorbit aşa ceva. Eu am adus toate lămuririle aici, la Parchet. Eu nu am nicio calitate în acest dosar, nici de martor, nici de suspect. Lămuririle le cereţi procurorului de caz', a declarat Camelia Bogdan la ieşirea din Parchetul General, citează Agerpres.

Ea a arătat că în cazul ICA şi-a justificat poziţia. Rolul unui judecător nu e să-şi motiveze soluţiile la televizor. Aceste aspecte oferite de Sebastian Ghiţă trebuie clarificate de organele judiciare. În acele înregistrări, eu nu am nicio legătură. Dacă s-a ştiut despre decizie, ţin să spun că eu, în afară de a discuta cu colegul de complet, eu nu am discutat cu nimeni. A fost un proces de deliberare continuă, nu cred că am stabilit pedeapsa domnului Dan Voiculescu cu trei zile înainte. Au fost mai multe măsuri asupra cărora noi am discutat, inclusiv privind partea de recuperare a prejudiciului. Eu nu am simţit nicio presiune. Am intrat şi am soluţionat la fel ca în alte dosare', a arătat Camelia Bogdan.

Întrebată dacă o cunoaşte personal pe Laura Codruţa Kovesi, ea a răspuns: Nu personal, doar de la unele seminarii, dar nu personal.

Totodată, Camelia Bogdan a menţionat că a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-i pună la dispoziţie toate detaliile referitoare la dosarele soluţionate de ea.

Pe 8 februarie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan. Ea poate contesta decizia în termen de 15 zile de la comunicare la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel