Cambridge Analytica: Zuckerberg convocat de Parlament. Percheziţii la sediu

Sebastian Florea / 20 Martie 2018 / 17:32 Salveaza PDF Comentarii

În scandalul Cambridge Analytica, organismul britanic de reglementare cere mandat de percheziţie, iar Mark Zuckerberg a fost convocat de Parlamentul britanic.

Autoritatea britanică responsabilă cu protecţia datelor personale a cerut marţi autorizaţie de percheziţie a birourilor firmei Cambridge Analytica (CA), acuzată că a obţinut ilegal date personale a milioane de utilizatori ai reţelei sociale Facebook, al cărei fondator, Mark Zuckerberg, este chemat să compară în faţa unei comisii a parlamentului de la Londra, transmite AFP.

'Cerem un mandat pentru ca, în calitate de organism de reglementare, să putem cerceta serverele şi efectua o verificare a datelor', a explicat marţi la BBC Radio 4 Elizabeth Denham, şefa Oficiului Comisarului pentru Informaţii (ICO), autoritate independentă însărcinată cu reglementarea sectorului şi protejarea datelor personale. ICO a precizat că a solicitat încă din 7 martie Cambridge Analytica acces la fişierele şi datele sale, fără însă a primi un răspuns.

Risc subestimat

O comisie parlamentară britanică i-a cerut marţi lui Mark Zuckerberg, să compară în faţa sa, apreciind că explicaţiile oficiale de până acum ale acestuia 'au subestimat constant riscul' ca datele personale ale utilizatorilor să fie achiziţionate fără consimţământul lor, şi că s-au dovedit 'înşelătoare'.

[citeste si]

Parlamentarii britanici aşteaptă un răspuns din partea lui Zuckerberg până luni.

Cu o zi înainte, Cambridge Analytica a 'negat cu fermitate' că a cules datele a 50 de milioane de utilizatori ai Facebook fără consimţământ lor, spre a fi utilizate în campania lui Donald Trump. Responsabili ai CA mai sunt acuzaţi că au vrut să atragă în cursă oameni politici, încercând să-i corupă cu bani sau cu ajutorul unor prostituate.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27