CALVAR pentru un director de școală din București: De unde ai știut, domnule Ghiță?

Cel mai tânăr director de școală din București, Dorin Stoican, trece prin cel mai negru coșmar al carierei sale.

VEZI ȘI: RĂSTURNARE de SITUAȚIE în cazul directorului de școală din scandalul despre concurs

Profesorul, care a reușit să facă dintr-o clădire veche una model, într-una dintre cele mai sărace zone, nu mai poate candida pentru funcția de director a Școlii Gimnaziale 162 din Capitală. A greșit denumirea unui document scanat. Cazierul. Și de aici început calvarul.

"Adio Scoala Gimnaziala 162! Sper sa raman cu tine ...

1997 – ajung, ca profesor titular, la aceasta scoala de la marginea Giulestilor. Am ales la intamplare, in sedinta publica. Am plans de necaz cand am vazut ce am ales!

1997-2002 – Incerc sa ma acomodez si sa-mi fac meseria. Aduc 60 de basculante cu pamant, si cu elevii scolii reusesc sa amenajez un teren mare de fotbal si 2 terenuri de volei. Pamant batatorit, dar terenul era facut de noi!

2002 – Colegii ma imping de la spate sa accept sa fiu director. Zic ei ca as fi inimos... Am doar 30 de ani! Nu sunt convins, nu prea doresc, dar in final accept. Am zis ca stau un an si daca nu-mi place renunt ...

2003 – Incepe sa-mi placa. Scoala are 16 clase si circa 350 de elevi. Doua schimburi. Invatamantul primar dimineata, invatamantul gimnazial dupa-amiaza. Incep sa dau din coate. Ma duc la primarie si ma rog de o doamna sa ne sustina in construirea unei sali de sport. Am sensibilizat-o zicandu-i ca merita si copiii de la marginea Bucurestiului conditii mai bune, nu doar cei din centru. Incepe construirea salii de de sport. Pe terenul de pamant batatorit pe care il amenajaseram cu copiii!

(...)

2006 – A meritat efortul. Scoala emana siguranta si e foarte frumoasa. Din septembrie avem si invatamant prescolar, 4 grupe program prelungit, prin preluarea ca si structura a fostei Gradinite 186 de pe strada Sangerului 23-27.

(...)


2009 – Sunt mandru de scoala noastra. In sector incepe sa se vorbeasca frumos despre noi. De data asta intru direct pe geam la primarie. Insist sa ni se construiasca un etaj la scoala pentru a putea desfasura procesul didactic intr-un singur schimb. A crescut foarte mult si numarul de elevi si cadre didactice.

(...)

2012 – Mi se ofera, intr-un moment de criza ( sunt rugat ) sa preiau functia de inspector de educatie fizica si sport pe Municipiul Bucuresti. Refuz. Nu pot sa insel asteptarile colegilor si a Scolii 162. Suntem o familie. Incepe construirea etajului 2 ( pod mansardat ) de la imobilul scolii din strada Copsa Mica nr.1A.

(...)

2015 – Se finalizeaza extinderea corpului de cladire de la imobilul gradinitei. Mobilam etajul 2 de la imobilul scolii. Plantam 14 platani in curtea scolii. Avem nevoie si de spatiu verde, nu?

2016 – Victorie!!!!!!! Invatam intr-un singur schimb!!!! Toata scoala. Salile de clasa sunt frumoase si utilate corespunzator. Fiecare clasa de elevi are sala proprie. Aflu ca se organizeaza, intempestiv, concurs de directori.

Incerc sa ma si inscriu ( pregatirea scolii pentru inceperea cursurilor, organizarea cursurilor, organizarea activitatii in scoala si gradinita, obtinerea avizelor pentru functionarea scolii, alergare dupa documente, politie, ceva probleme cu grupurile sanitare, medic de familie, inspectii, familia personala, studiu individual, Bush, Hattie, naiba sa ii ia, cine se scuza se acuza, etc.). Gresesc ( impardonabil ) denumirea unui document scanat. Cazierul. Gresesc. Numai cine nu munceste nu greseste, incerc sa ma disculp. Sunt respins la inscriere desi pot demonstra oricand, in secunda doi, existenta documentului respectiv, emis in perioada de inscriere. Il si postez sa va convingeti si voi. Nu pot participa la concursul de miercuri sa imi apar sansele, desi as fi dorit. Desi am invatat. Mult. Cine vine director dupa mine are scoala la cheie. Impecabila.

Si cand te gandesti ca un director cu state vechi de servicii, Ghita Florian, hatru, mi-a zis candva: Dorine nu te mai agita atat! – cand o sa termini de facut toata treaba, o sa vina altcineva sa iti ia locul! De unde ai stiut, domnule Ghita?

[citeste si]

As fi bucuros sa pot participa la acest concurs. Celebra platforma virtuala zice ca nu merit! Voi, oamenii, ce ziceti? Macar sa pierd pe terenul de joc si nu la masa verde!

P.S. 1.Nu am facut niciodata politica! Am facut insa, cu multa pasiune, POLITICA Scolii 162! Ceva se rupe in mine, acum!

2. As fi fost singurul candidat! Nu stim cine o sa vina director dupa mine. Colegii au zis ca singurul director al lor sunt eu. Dar Metodologia nu ma lasa ...", a scris profesorul Stoican Dorin pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel