”Călugării” din închisoare au convins o femeie din București să le ”doneze” 132.000 de euro. Cum au păcălit-o

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Șapte indivizi care s-au dat drept călugări au reușit să păcălească o femeie din București să le "doneze" 132.000 de euro.

Femeia în vârstă de 77 de ani din București avea banii după ce vânduse recent o casă. Se pare că cei șapte suspecți au primit de la cineva această informație, așa că au pretins că sunt călugări și au convins-o pe bătrână să doneze bani pentru construirea unei case de copii, scrie ProTV.ro. Minciuna a prins, mai ales că bătrâna nu are proprii săi copii.

Indivizii au avut nevoie de doar o lună pentru a câștiga încrederea femeii. Planul a fost pus la cale de patru dintre ei, de după gratii. Indivizii  erau închiși la Penitenciarul din Iași și coordonau totul la telefon. În schimb, complicii aflați în libertate s-au ocupat de colectarea banilor. Ei o puneau pe femeie să le dea bani fie direct în mână, fie prin intermediul transferurilor bancare. Așa au reușit să scoată un total de 132.000 de euro.

„Femeia a început să vireze în mod repetat diverse sume de bani. La un moment dat, a constatat faptul că aceste cereri nu se mai terminau. Bărbații pretindeau că ar fi călugări de la o mănăstire din nordul Moldovei.”, a explicat Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Polițiștii au reușit să recupereze 14.000 de euro și au pus sechestru pe alți 38.000 de euro, aflați în contul unuia dintre suspecți. Doi dintre ei au fost reținuți în urma unor percheziții. Suspecții care se află în închisoare au fost închiși fie pentru omor, fie pentru înșelăciuni similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel