Călin Popescu Tăriceanu: Vom intra într-o criză politică

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă seară la  B1 TV, că trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta va determina, probabil, o criză politică.

"În primul rând o astfel de acuzație, sigur care nu este practic nouă, este o acuzație foarte gravă. Aceste acuzații trebuie bine cântărite când e vorba de premierul țării. Acest lucru poate crea o criză politică majoră.

S-a mai întâmplat ca acuzații insuficiente să fie infirmate în instanță. Aici trebuie să fie extrem de mult profesionalism atunci când vorbim de acuzații împotriva premierului, nu pentru că e mai sus de lege, dar se poate crea o criză politică.

Probabil vom intra într-o criză politică, fără doar și poate ese nevoie ca actuala coaliție de guvernare să se reunească și să vorbească despre această problemă", a spus Tăriceanu.

Citește și: PNL, moțiune de cenzură în ziua primului termen în dosarul lui Victor Ponta

Șeful Senatului a precizat că președintele Iohannis are dreptul "să suspende un membru al Guvernului, dar nu pe primul ministru", explicând că premierul are o altă calitate, în distingere de membrii guvernului.

"Dacă președintele își propune să profite de acest lucru s-ar putea să forțeze demisia premierului, nu neapărat prin suspendare, dar este un demers periculos. Sau președintele așteaptă reacția premierului. Nu am avut precedente de acest fel în România, nu este o situație ușoară", a spus Tăriceanu.

Citește și: Victor Ponta, victimă colaterală în dosarul Șova. Adevărul despre termenul de luni, 21 septembrie

Tăriceanu a mai spus că, în cazul în care premierul va alege să demisioneze sau va fi suspendat, președintele Iohannis ar trebui "să respecte rezultatul alegerilor din 2012, care este bazat pe USL, pe coaliția care este acum la guvernare: PSD, ALDE și UNPR".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel